«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»: Άνοιξε η συζήτηση για τα πολεμικά καταφύγια vid

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»: Άνοιξε η συζήτηση για τα πολεμικά καταφύγια vid

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι»: Άνοιξε η συζήτηση για τα πολεμικά καταφύγια vid

Τα νεότερα σχετικά με ένα θέμα που έχει επανέλθει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έφεραν στο φως τοπικοί αξιωματούχοι της Κρήτης.Ο λόγος για την συντήρηση και προετοιμασία των καταφυγίων πολέμου.

Στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV” βρέθηκε καλεσμένος ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου, Γιώργος Καραντινός, όπως και μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Εμείς θα τα οργανώσουμε και θα τα επανδρώσουμε. Θα πρέπει να μπουν κουβέρτες, στρώματα. Περιμένουμε τη σχετική διευκρινιστική από την Περιφέρεια. Μπορεί να μπει μέσα στα καταφύγια από νερό μέχρι ξηρά τροφή. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Αυτά τα καταφύγια είναι σε περίπτωση πολέμου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από που θα μας έρθει μία επίθεση. Είναι απευκταίο βέβαια».

Οι εμπλεκόμενοι μίλησαν στο τοπικό μέσο για «κινήσεις που γίνονται κάτω από τα ραντάρ των δημοσιογράφων» και για μία συζήτηση που πάντοτε γινόταν, απλά τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνος για το ανάλογο γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, αποκάλυψε πως γίνονται επιθεωρήσεις σε πολεμικά καταφύγια, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα στην απευκταία περίπτωση «εναέριας προσβολής»:

«Αν ο μη γένοιτο χρειαστεί έπειτα από εναέρια προσβολή, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, αυτά (σ.σ. τα καταφύγια) θα γίνουν γνωστά με τον τρόπο που το πρωτόκολλο ορίζει.

Γίνονται και επιθεωρήσεις να έχετε υπόψιν.

Το ζήτημα της παλλαϊκής άμυνας πρέπει να τεθεί στο τραπέζι! Εδώ βλέπουμε με αφορμή το ουκρανικό τη Σουηδία, που είναι ένας λαός φιλήσυχος, φιλειρηνικός, αλλά και η Ελβετία, έχουν ενισχύσει την παλλαϊκή άμυνα

Είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα. Και να είχα κάτι παραπάνω να σας πω…Είναι όμως ένα θέμα που δεν πρέπει να είναι ταμπού. Σε όλη την Ευρώπη συμβαίνει αυτό».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη έγινε ελάχιστα 24ωρα πριν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ!

Δείτε το βίντεο από το τοπικό κανάλι Κρήτη TV:

πηγή
https://corfiatiko.blogspot.com/2024/04/vid_15.html