Πρόεδρος Σερβίας Α.Βούτσιτς: «Μήπως Βρετανοί & Αμερικανοί κρύβονται πίσω από την επίθεση στη Μόσχα;»

Πρόεδρος Σερβίας Α.Βούτσιτς: «Μήπως Βρετανοί & Αμερικανοί κρύβονται πίσω από την επίθεση στη Μόσχα;»

Ευθέως κατηγορεί ΗΠΑ και Βρετανία ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς ότι πιθανότατα έχουν κάποια σύνδεση με το μακελειό στη Μόσχα καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «γνώριζαν τα πάντα και δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες τους, ίσως γιατί είχαν σχέση με αυτό και το έχουν ξανακάνει μυστικά στην δεκαετία του ’90».

Αναφερόμενος στην δεκαετία του ’90 εννοούσε προβοκατόρικες ενέργειες στο Κόσοβο με τις οποίες δόθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Οι Σέρβοι έχουν πικρή εμπειρία από τέτοια περιστατικά.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είπε ότι οι προειδοποιήσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ και της Βρετανίας προς τους υπηκόους τους να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα στη Μόσχα δείχνουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τους γνώριζαν τα πάντα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αφήνει μάλιστα υπόνοιες ότι εφόσον είχαν υποκλέψει συνομιλίες σημαίνει ότι επρόκειτο για οργανωμένη επιχείρηση παρακολούθησης και άρα έχουν ευθύνη για το ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το μακελειό.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαι κυνικός, απλά το έχουν ξανακάνει με μυστικό τρόπο και στη δεκαετία του ’90.

Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους πολίτες της να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα.

Στη συνέχεια, οι Βρετανοί και κάποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τους είχε υποκλέψει ορισμένες συνομιλίες, έλαβαν πληροφορίες και ήξεραν ότι κάτι θα συμβεί», είπε ο Βούτσιτς.

πηγή