Επίκαιρα

Προετοιμαστείτε: Έρχεται Αρμαγεδών στο πιάτο μας!

«Ποτέ μην αφήνεις μία κρίση να πάει χαμένη»

 

Το απόφθεγμα αποδίδεται στον Τσόρτσιλ, ο Αρμαγεδδών στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όταν οι κυβερνήσεις του κόσμου θα αποφασίσουν με τη βοήθεια δαιμόνων να τα βάλουν με τους θεούς και τους ανθρώπους που υπακούν σε αυτούς.

Το άρθρο μας δεν έχει σκοπό να τρομάξει, αλλά να αφυπνίσει και να προετοιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, κάτι που επίσης κάνουν και πολλοί ανεξάρτητοι αναλυτές στο εξωτερικό. Και αφορά σε ένα πολύ ζωτικό θέμα, που είναι η διατροφή μας. Και έχει δυο σκέλη: Το οικονομικό και επάρκειας, και το ποιοτικό. Και τα δυο εξίσου σοβαρά, καθώς αναμένονται τέτοιες ανατροπές που θα θυμίζουν κακόγουστη δυστοπική ταινία.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα δείγματα, και οι αλλαγές τρέχουν με χίλια, ύπουλα και μεθοδικά.

Η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού σε κίνδυνο

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να εφαρμόσει η παγκόσμια κλίκα της ελίτ της Μεγάλης Επανεκκίνησης και της Ατζέντα 21, είναι να θέσει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού για να γονατίσει την οικονομία. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες μεγάλων αυξήσεων σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά.

Το αφήγημα που προβάλλεται στο κοινό πάει κάπως έτσι! Το νέο κύμα μολύνσεων COVID-19 που προκαλείται από διάφορες παραλλαγές ελληνικών γραμμάτων, οι μεγάλες διαταραχές λόγω φυσικών καταστροφών (που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή) και οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν σε βασικούς κλάδους προκαλούν έλλειψη εργαζομένων και αδυναμία πλοίων και άλλων σημαντικών συστημάτων μεταφοράς να φτάσουν στους προορισμούς τους. Αυτή η «έλλειψη» εργαζομένων και αγαθών, όπως τρόφιμα και τσιπ υπολογιστών προβάλλεται από τα ανδρείκελα των παγκοσμιοποιημένων. Καθώς οι τιμές εκτοξεύονται, η οικονομία θα επιδεινωθεί περαιτέρω και ο πανικός θα κυριαρχήσει. Οι άνθρωποι που απελπίζονται για βασικά είδη ανάγκης θα στραφούν στη λεηλασία και τη βία, οι οποίες θα δώσουν στις κυβερνήσεις μια νέα δικαιολογία για να κλειδώσουν και να υποτάξουν τον πληθυσμό τους.

Αυτό είναι το πιο ακραίο σενάριο, με τις παγκόσμιες δυνάμεις να χρησιμοποιούν αυτές τις καταστροφές ως την τέλεια συνταγή του «πρόβλημα-αντίδραση-λύση»..
Αυτές οι «υπαρξιακές» κρίσεις τίθενται σκόπιμα σε κίνηση για να οδηγήσουν τον κόσμο προς την παγκόσμια διακυβέρνηση βάσει των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030), ενός νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος που βασίζεται σε blockchain και ενός κράτους παρακολούθησης που μοιάζει με την Κίνα.

Πανδημίες, κλιματική αλλαγή, κυβερνοτρόμος, και οι κατασκευασμένες ελλείψεις εφοδιασμού είναι δούρειοι ίπποι που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των ατομικών δικαιωμάτων, την καταστροφή εθνών και κυβερνήσεων και την ώθηση των ανθρώπων σε μια νέα τεχνοκρατική κοινωνία. Όλα αυτά τα γεγονότα επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μέτρα «έκτακτης ανάγκης» ενώ παράλληλα να εδραιώσουν περισσότερη εξουσία. Καθώς αυτά τα σενάρια εκτελούνται,
μηχανισμοί ελέγχου όπως η βιομετρική επιτήρηση, η έξυπνη τεχνολογία, η κοινωνική πίστωση, το εθνικό βασικό εισόδημα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα ψηφιακά συστήματα ταυτότητας/πορτοφολιού, υλοποιούνται σταθερά.

«Τα γεγονότα έχουν συνωμοτήσει για να οδηγήσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού προς το σημείο διακοπής, απειλώντας την εύθραυστη ροή πρώτων υλών, ανταλλακτικών και καταναλωτικών αγαθών, σύμφωνα με εταιρείες, οικονομολόγους και ειδικούς στη ναυτιλία», αναφέρει το  Insurance Journal και παρέχει λεπτομέρειες για τις αλλαγές που συμβαίνουν γρήγορα καθώς απειλείται η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ένα άλλο πρόσφατο άρθρο από το The Conversation  αναφέρει λεπτομερώς πόσο εκτεταμένες είναι οι ελλείψεις, γράφοντας: «Επεκτείνεται και περιλαμβάνει μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων όπως ξυλεία και άλλα δομικά υλικά, εργαλεία, τρόφιμα, σπόρους, έπιπλα, είδη καθαρισμού, κουτιά αλουμινίου, βάζα, πισίνες και εξοπλισμό πισίνας, χημικά, ποδήλατα, εργαλεία κατασκήνωσης, οικιακές συσκευές και ανταλλακτικά όλα τα είδη. Σε πολλές περιπτώσεις οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν συμπιεστεί ταυτόχρονα και στα δύο άκρα – προσφοράς και ζήτησης».
Τεράστιες ελλείψεις ήδη εμφανίζονται στη Βρετανία, και αποδίδονται στο brexit και την πανδημία: «Κενά ράφια και ελλείψεις πολλών προϊόντων αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Το πρόβλημα εκτείνεται από τα μικρά καταστήματα στα χωριά έως τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως οι Sainsburys and Tesco. Χρήστες κοινωνικών δικτύων ανεβάζουν φωτογραφίες με άδεια ράφια και απολογίες των καταστηματαρχών για τις ελλείψεις».

Παραγωγή και διάθεση ήδη τεσταρίστηκαν στις περιόδους κλειδωμάτων, αλλά τα πράγματα δεν δείχνουν να καλυτερεύουν όσο ακόμα η «πανδημία» δεν αφήνει να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» και οι κυβερνήσεις παίζουν τα χαρτιά τους στα εμβόλια και στα διάφορα περιοριστικά μέτρα. Και μαζί με όλα αυτά, έρχεται και η αλλαγή στην ποιότητα του φαγητού μας. Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και συνθετικό φαγητό ετοιμάζονται ως οι «λύσεις» για την αντιμετώπιση των ελλείψεων χεριών της παραγωγής, αλλά και της αντιμετώπισης της «κλιματικής αλλαγής» και έλλειψης νερού «λόγω ξηρασίας».

Ήδη και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ αλλά και σε κάποια εστιατόρια, πλασάρεται το συνθετικό κρέας, που είτε παράγεται από μεταλλαγμένη σόγια, είτε από φυτικές πρώτες ύλες αλλά με χαμηλή διατροφική αξία, είτε ακόμα αυτό που παράγεται από καλλιέργειες ζωικών κυττάρων. Πριν ακόμα να το πάρουμε χαμπάρι, το αληθινό κρέας θα γίνει τόσο ακριβό και δυσεύρετο, μόνο για τις τσέπες των εχόντων και κατεχόντων.

Η μέθοδος CRISPR οι νέοι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

Για πρώτη φορά σε event Γεωμηχανικής για το πως θα αφαιρεθεί από το περιβάλλον το CO² τέθηκε θέμα της παραγωγής σπόρων με τη μέθοδο CRISPR.

Στο πάνελ συμμετείχαν:

Η Δρ Melinda Kliegman, Διευθύντρια του Public Impact στο The Innovative Genomics Institute στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Μπέρκλεϊ, διδάκτωρ στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και εντάσσεται στην IGI από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Η Kliegman ήταν η επιστημονική σύμβουλος που επικεντρώθηκε στην εφαρμογή νέων τομέων εργασίας, που περιελάμβαναν την ανάπτυξη μιας πολιτικής και στρατηγικής υπεράσπισης για τη χρήση της επεξεργασίας γονιδιώματος στη γεωργία και για εφαρμογές ανθρώπινης υγείας.
Ο Δρ Brad Ringeisen είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής στο The Innovative Genomics Institute του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ, ο οποίος εντάχθηκε στην IGI μετά από τέσσερα χρόνια στην DARPA (υπηρεσία έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών), πιο πρόσφατα στο ρόλο του Διευθυντή του Γραφείου Βιολογικών Τεχνολογιών, όπου διευθύνει ένα τμήμα που εργάζεται στις αιχμές της βιολογίας, των φυσικών επιστημών και της μηχανικής. Το γραφείο του Ringeisen επικαλύπτεται με IGI σε πολλές περιπτώσεις, στο πρόγραμμα Safe Genes, που λειτουργεί για την ανάπτυξη ασφαλών και ακριβέστερων εργαλείων επεξεργασίας γονιδιώματος, αποτρέποντας παράλληλα την κακή χρήση της τεχνολογίας, καθώς και την έρευνα της IGI σε καινοτόμες λύσεις για τον μετριασμό της οξείας ασθένειας από ακτινοβολία.
Και ο Δρ Wil Burns που είναι συν-διευθυντής στο Ινστιτούτο του Νόμου και της Πολιτικής για την Αφαίρεση Άνθρακα. Οι τρέχοντες τομείς έρευνας του είναι η κλιματική Γεωμηχανική, διεθνείς διαφορές για την κλιματική αλλαγή, στρατηγικές προσαρμογής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στον πιθανό ρόλο της μικροασφάλισης, και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι είναι η μέθοδος CRISPR

Θυμίζει τη μέθοδο mRNA των νέων εμβολίων. Σε άρθρο μας πριν δυο χρόνια ήδη βλέπαμε αυτό που έρχεται και είχαμε γράψει: Ξεχάστε τα μεταλλαγμένα όπως τα ξέρατε: Έρχονται τα Crispr και σε λίγο θα είναι στο πιάτο σας!

Οι GMO, (ΓΤΟ – γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί) περιλαμβάνουν τη μεταφορά ενός γονιδίου από το ένα είδος στο άλλο για να γίνει ένας οργανισμός ανθεκτικός σε παράσιτα ή στην ξηρασία. Οι ΓΤΟ αναφέρονται επίσης ως “διαγονιδιακοί”, για τη μεταφορά γονιδίων. Οι CRISPR είναι ένας πολύ ακριβής τρόπος αλλαγής ή διαγραφής του DNA από το ίδιο είδος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τεχνική CRISPR επιτρέπει στους επιστήμονες να συντομεύουν τη φυσική εξέλιξη των φυτών με τα χρόνια. Η τεχνολογία CRISPR υπόσχεται: “να φτιάξει φυτά που είναι υψηλότερης απόδοσης, ανθεκτικά στην ξηρασία, ανθεκτικά στις ασθένειες, πιο θρεπτικά ή απλώς καλύτερα γευστικά”.

Κι επειδή εγείρονται πολλά θέματα βιοηθηκής κατά πόσο αυτός ο νέος τρόπος παραγωγής γενετικά τροποποιημένων οργανισμών θα γίνει εύκολα αποδεκτός από τις κοινωνίες και την αγορά, μια… «πανδημία» και μερικά πρόσφατα «ακραία φαινόμενα» σε όλον τον πλανήτη, θα βοηθήσουν να υπερσκελιστούν τα εμπόδια και να δοθεί το «πράσινο φως» με την ίδια ευκολία που δόθηκε στην παραγωγή εμβολίων «λόγω του κατεπείγοντος».

Ο μηχανισμός που ονομάζεται Crispr/Cas9 ή απλώς «μοριακά ψαλίδια» χάρισε μάλιστα και βραβείο Νόμπελ Χημείας το 2020 σε δύο επιστήμονες, τη Γαλλίδα Εμανουέλ Σαρπεντιέ και τη Αμερικανίδα Τζένιφερ Α. Ντούντα. Είχαμε γράψει τότε και γι’ αυτό – Ο Χίτλερ ζει: Νόμπελ Χημείας στη Γενετική Μηχανική.

Την περίεργη «συγκυρία» όλων αυτών (πανδημία, ακραία, βραβεία κ.λπ) έρχεται να συμπληρώσει και η «νέα τρέλα» του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος αγοράζει μετά μανίας τεράστιες εκτάσεις αγροτικής γης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Γκέιτς κατέχει τώρα τουλάχιστον 242.000 στρέμματα αμερικανικής γεωργικής γης.

Ξεχάστε την Monsanto. Η γεωργική βιοτεχνολογία που «προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα ξεκινώντας από το επίπεδο των σπόρων είναι η Inari, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία σπόρων, χρησιμοποιεί γονιδιακή επεξεργασία για να αλλάξει την παραγωγή τροφίμων καθιστώντας την πιο βιώσιμη, αναφέρουν οι Forbes και ήδη συγκεντρώνει εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδοτήσεις και έχει φτάσει την αξία της στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τεχνολογία CRISPR-Cas9 χρηματοδοτείται επίσης στις ΗΠΑ και από την Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Έρευνας Άμυνας (DARPA) και βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το RT.

Εμείς πάλι θα πούμε ότι και ο Τσόρτσιλ: «Ποτέ μην αφήνεις μία κρίση να πάει χαμένη». Και απευθυνόμαστε στους αγρότες και καλλιεργητές, και σε όσους ζουν στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις με την αγωνία να βρουν μια δουλειά της προκοπής, ενώ κάπου εκεί στην επαρχία υπάρχει ένα οικόπεδο παρατημένο κι ένα σπιτάκι: Η πραγματικά οργανική και βιολογική καλλιέργεια θα είναι σύντομα ο νέος χρυσός. Το νέο νόμισμα. Αρπάξτε την ευκαιρία.

Μάλιστα υπάρχει και αντίστοιχη σύσταση της Κομισιόν, άσχετα αν η καλή μας η κυβέρνηση δεν την βάζει σε προτεραιότητα και ασχολείται με οπτικές ίνες και ΑΠΕ μόνο: Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω μιας δικαιότερης, αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης κατανομής των άμεσων πληρωμών και να βελτιώσει τα περιβαλλοντικά πρότυπα, δίνοντας προτεραιότητα στις παρεμβάσεις σε δράσεις που προωθούν τα μόνιμα λιβάδια και την προστασία του περιβάλλοντος τους. Θα πρέπει επίσης να βελτιώσει τη θέση των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και να στοχεύσει σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, όπως τα βιολογικά, τα οποία θα πρέπει να ενθαρρυνθούν ειδικά. 

Όσο για τα φανατικά ποντίκια της πόλης, βρείτε τρόπο για μικρές καλλιέργειες και αποθηκεύστε μερικά τρόφιμα για ώρα ανάγκης. Έρχονται εξαιρετικά δύσκολα χρόνια μέχρι το 2030, κι εμείς απλά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε.

πηγή