Επίκαιρα

Προκλητική Μελίντα Γκέιτς με έναν οιωνό για την πανδημία: Καλύτερα να συνηθίσετε για να μην απογοητευτείτε

Ο στόχος ολόκληρου του πλανήτη είναι να επιτευχθεί παγκόσμια ανοσία αγέλης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αποχαιρετήσει την πανδημία και να μπορεί κανείς να ταξιδεύει κανονικά ξανά. Ωστόσο, η Μελίντα Γκέιτς , σύζυγος του γνωστού δισεκατομμυριούχου και φιλάνθρωπου επιχειρηματία, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί σύντομα.

Η Γκέιτς τόνισε ότι τα εμβόλια του κορονοϊού, ειδικά εμβόλια μίας δόσης όπως της Johnson & Johnson, είναι απίθανο να φτάσουν στις αναπτυσσόμενες χώρες “μαζικά” μέχρι πολύ αργότερα φέτος.

Με βάση αυτό, η επιχειρηματίας δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC ότι “δεν θα είναι παρά μονάχα μέχρι το 2022 όταν θα έχουμε πλήρη ανοσία της αγέλης”. «Και νομίζω ότι ανυπομονούμε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά παντού», τόνισε.

Αυτή η αύξηση του προσδόκιμου της πανδημίας από την Γκέιτς στοιχίζεται με τις ίδιες γραμμές με εκείνες που επεσήμανε ο ΠΟΥ τον Ιανουάριο, όταν ο οργανσιμός προειδοποίησε ότι αυτές οι εκστρατείες εμβολιασμού δεν θα είναι αρκετές για να εγγυηθούν την ανοσία της αγέλης το 2021

Τον περασμένο μήνα, ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε ήδη ότι η αποστολή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι ο «μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πανδημίας».

πηγή