Προπονητής του ΠΑΟ: Μέλος της Μακάμπι μού είπε "θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές"

Προπονητής του ΠΑΟ: Μέλος της Μακάμπι μού είπε “θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές”

Προπονητής του ΠΑΟ: Μέλος της Μακάμπι μού είπε “θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές”

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε τη σειρά των playoffs της EuroLeague σε 1-1.

Ο προπονητής των πρασίνων, Εργκίν Αταμάν, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στη συνέντευξη Τύπου, όπου σχολίασε τη νίκη της ομάδας του, αλλά και μία συνομιλία που είχε με μέλος του σταφ της Μακάμπι, όπου σύμφωνα με τον ίδιο τον απείλησε, λέγοντάς του “‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

“Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, ‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πολίτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα”.

Για την ανακοίνωση της EuroLeague:

“Έχετε δει ποτέ στο παρελθόν ανακοίνωση μίας διοργάνωσης κατά ενός προπονητή; Είστε δημοσιογράφοι και παρακολουθείτε πολλά αθλήματα. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Είμαι προπονητής. Αν κάποιος κάνει λάθος είναι δουλειά μου να ενημερώσω και να το επικοινωνήσω. Ο κόσμος κάνει λάθη. Δεν είμαι άνθρωπος που δρω υποχθόνια. Είμαι ευθής. Ό,τι λέω το λέω στα ίσια. Κάποιες φορές κριτικάρω και τους παίκτες μου δημόσια. Είμαι ευθύς και με την ομάδα μου.

Κάποιες φορές είμαι ευθύς και με τον εαυτό μου. Δεν μιλάω στα τηλέφωνα. Για μένα όταν οι αποφάσεις των διαιτητών δεν είναι σωστές πρέπει να το πω στον κόσμο, σε εσάς παιδιά τους δημοσιογράφους, γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος και αυτό έκανα. Και ξέρω ότι για αυτό υπάρχει τιμωρία στους κανονισμούς και πρόστιμο και είμαι έτοιμος να το πληρώσω. Αλλά είναι περίεργο πως ένας τέτοιος οργανισμός που πάντα προστατεύω έβγαλε ανακοίνωση εις βάρος μου.

Και τι έγινε σήμερα; Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, ‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πολίτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα.

Παρακαλώ EuroLeague αν θες να με τιμωρήσεις καλώς, αλλά γιατί βγάζεις ανακοίνωση εις βάρος μου; Το κλαμπ έβγαλε μια ανακοίνωση κόντρα στη EuroLeague, κάντε μια ανακοίνωση κόντρα στο κλαμπ. Δεν έκανα κάποια κριτική στον οργανισμό.

Απλά μίλησα για τους διαιτητές και στο μέλλον αν γίνει κάτι θα μιλήσω για τους Έλληνες διαιτητές και τα σφυρίγματα τους. Αν υπάρχει κάποια ποινή “οκ” αλλά γιατί να βγάλουν ανακοίνωση εις βάρος μου; Ένας τόσο μεγάλος οργανισμός όπως η EuroLeague. Δεν είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, για πάνω από 15 χρόνια είμαι προπονητής, έχω κερδίσει δύο πρωταθλήματα Ευρώπης διαδοχικά.

Έχω προπονήσει πάνω από 300 παιχνίδια. Δεν είμαι ηλίθιος. Απλά ήθελα να μοιραστώ με τους Έλληνες δημοσιογράφους γιατί ήμουν οργισμένος, τις απόψεις μου επειδή και ο κόσμος έπρεπε να ξέρει. Οι επικεφαλής της EuroLeague έβγαλαν την άποψη τους “υπόγεια”.

Δεν θα σας το πω επειδή αν το κάνω δεν θα δείξω σεβασμό. Αλλά περιμένω να δείξουν αυτοί σεβασμό προς εσάς και να το πουν στον κόσμο. Όταν μιλήσαμε μας είπαν πως έγιναν πολλά λάθη και εις βάρος μας και εις βάρος τους. Αλλά τι θα γίνει με τους διαιτητές; Στο επόμενο παιχνίδι θα είναι στο γήπεδο. Δεν έχω τίποτα κόντρα στη διοργάνωση.

πηγή