Επίκαιρα

Προς εμφύλια διαμάχη η Τουρκία: Πληροφορίες για σενάριο “Βενεζουέλας” από ΗΠΑ – Δράση παραστρατιωτικών δυνάμεων!

Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας με κατηγορίες για “νέο πραξικόπημα” σενάρια τύπου “Βενεζουέλας” και δράσεις “παραστρατιωτικών οργανώσεων”.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λείπουν πάνω από 160.000 όπλα από τις αποθήκες του τουρκικού Στρατού με τις πληροφορίες να οργιάζουν για ίδρυση τουλάχιστον δύο μυστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που υπακούν μόνο σε διαταγές του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Είναι λογικό ο Ερντογάν να έχει ιδρύσει ισλαμικές πολιτοφυλακές στα πρότυπα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. Και αυτός άλλωστε έχει προχωρήσει σε μια νέα… επανάσταση ισλαμικού τύπου.

Σενάριο “Βενεζουέλας”

Ο πληροφοριακός πόλεμος που μαίνεται μεταξύ του Ερντογάν και της αντιπολίτευσης είναι άνευ προηγουμένου:

Yποστηρικτές του Ερντογάν έχουν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν τον Κιλιντσάρογλου για συμπαιγνία με τις ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας.

Η ΜΟΣΑΝΤ θα πυροδοτήσει τον τουρκικό εμφύλιο; Ο Ερντογάν ίδρυσε ένοπλη οργάνωση με πάνω από 100.000 όπλα

Τον κατηγορούν για σχέδιο “Βενεζουέλας Νο 2”.

Σύμφωνα με όσα λένε, “Ο Κιλιντσάρογλου έχει δεχτεί εισηγήσεις να μην αποδεχτεί ποτέ το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών διαδίδοντας πως ο Ερντογάν έχει διεξάγει εκτεταμένη νοθεία”.

Στην περίπτωση αυτή η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την αντιπολίτευση ως νικήτρια εφαρμόζοντας σενάριο Βενεζουέλας προκαλώντας μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Τις πληροφορίες αυτές έχει επιτείνει η απειλή του Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος απείλησε “με εξέγερση σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία μετά την απώλεια εκλογών”.

Ο Ερντογάν άλλωστε το είπε ξεκάθαρα: “Δεν πρόκειται να παραδώσει την χώρα σε “αυτούς που έχασαν τον δρόμο τους” αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο Πεκέρ είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Ερντογάν πως “αν χάσεις τις εκλογές θα φύγεις. Αν κάνεις μια αντίθετη κίνηση θα δεις ποιοι είναι οι μαχητές της πατρίδας”.

Το τελευταίο δείχνει πως και η αντιπολίτευση έχει συγκροτήσει παραστρατιωτική οργάνωση. Συνεπώς έχουμε τουλάχιστον 2 συν 1 παραστρατιωτικές οργανώσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Επιπλέον, η απειλή αυτή του Πεκέρ, δείχνει πως όντως υπάρχουν πληροφορίες για ανατροπή των εκλογών από τον Ερντογάν. Θεωρείται βέβαιο πως αν η αντιπολίτευση κατέβει ενωμένη υπό έναν υποψήφιο, ο Ερντογάν θα χάσει την εξουσία.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας ενός επικείμενου εμφυλίου, ο Ερντογάν φαίνεται να ενισχύει διαρκώς τις παραστρατιωτικές του ομάδες με μισθοφόρους Σύρους αλλά και Αφγανούς. Ηδη έχει μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων ηλικίας 18-25 ετών που έρχονται από το Αφγανιστάν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τους στρατολογεί ενισχύοντας τις πολιτοφυλακές του.

Προς φίμωση της αντιπολίτευσης;

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος καλούν τον Ερντογάν να μειώσει τα δικαιώματα ομιλίας της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκρίνει μέτρα για τη μείωση του χρόνου που μπορούν να μιλήσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πριν από τη συνέλευση, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Οι βουλευτές του AKP λένε ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα αφού οι ομιλίες αντιπάλων βουλευτών ανήλθαν στο 75% όλου του χρόνου ομιλίας . Ο Ερντογάν ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση.

Ερντογανικοί δημοσιογράφοι τονίζουν πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δημιουργούν τη μεγαλύτερη προεκλογική περίοδο στην ιστορία της χώρας με τη συνεχή εκστρατεία τους για πρόωρες εκλογές. Αυτό θα πρέπει να ανατραπεί καθώς δεν “είναι καλό για τη χώρα”.