Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν σε δημοσκόπηση της WSJ

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν έφτασε σε νέο χαμηλό, ενώ βρίσκεται πλέον πίσω από τον Τραμπ, σε μια υποθετική μάχη μεταξύ των δύο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο, έδειξε ότι το 37% των ερωτηθέντων εγκρίνει τη δουλειά που έχει κάνει ο Μπάιντεν ως πρόεδρος, ενώ το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει το αντίθετο.

Όταν ρωτήθηκαν για μια πιθανή νέα μάχη μεταξύ Μπάιντεν-Τραμπ στις εκλογές του 2024, το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Τραμπ, ενώ το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν.

Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Τραμπ εάν οι εκλογές του 2024 γίνονταν σήμερα, ενώ το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 49% των ερωτηθέντων είπε ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε ο Τραμπ τους βοήθησαν προσωπικά, ενώ το 37% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε ο Τραμπ τους έβλαψαν προσωπικά.

Αντίθετα, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Μπάιντεν τους έχουν βλάψει προσωπικά, ενώ μόλις το 23% των ερωτηθέντων πιστεύει το αντίθετο, αναφέρει η δημοσκόπηση.

Η νέα δημοσκόπηση έρχεται καθώς ο Τραμπ, 77 ετών, εξακολουθεί να θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η δημοσκόπηση της Wall Street Journal διεξήχθη από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου με συνολικά 1.500 ερωτηθέντες να συμμετάσχουν στην έρευνα. Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης ήταν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

πηγή