Ραγδαίες εξελίξεις στην Αριστερά – Το θρίλερ με το όνομα των 11, οι φήμες και …το video των 8 δευτερολέπτων

Τα αποκαλυπτήρια για το όνομα του νέου πολιτικού φορέα με τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα video 8 δευτερολέπτων οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στις φήμες που ήταν έντονες την Παρασκευή (1/12/2023) σχετικά με το όνομα του νέου φορέα.
Με ένα video που ανήρτησε το Σάββατο (02/12) ο Αλέξης Χαρίτσης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες για τα αποκαλυπτήρια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα οποία θα γίνουν τη Δευτέρα (04/12) στις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποτελείται από τους 11 αποχωρήσαντες – και ανεξάρτητους βουλευτές πλέον – του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη συγκροτούν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το επίμαχο video

Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Χαρίτσης έγραψε τα εξής: «Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή
εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».

Οι φήμες για το όνομα «Αριστερά Μπροστά»

Υπενθυμίζεται πως οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες για το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Όπως τονίζουν κύκλοι προσκείμενοι στους 11, η σύσκεψη για το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο (2 -3/12/2023) και θα είναι ένα από τα τρία στα οποία έχουν καταλήξει τις προηγούμενες ημέρες.
Είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία, πως οι 11 κατέληξαν στο όνομα «Αριστερά Μπροστά» για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χαρίτσης: Άνοιγμα στους πολίτες και αξιόπιστη πρόταση στους αριστερούς πολίτες – Αιχμές για Κασσελάκη

«Προχωράμε μπροστά με τη συγκρότηση του νέου μας φορέα συλλογικά και συντεταγμένα και όχι με λογικές προσωπικών διαγκωνισμών» σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ» ο Αλέξης Χαρίτσης.
«Στόχος μας είναι να υπάρξει μέχρι τις ευρωεκλογές ένα σχήμα το οποίο θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του προοδευτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει», τόνισε ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρόσθεσε: «Να καλυφθεί δηλαδή ένα μεγάλο πολιτικό κενό.
Τόσο αντιπολιτευτικό αλλά και ως προς την πρόταση που περιμένει να ακούσει η κοινωνία για το μέλλον της.
Δεν μπορεί η μόνη πρόταση που ακούει να είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη».
Ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στα βήματα και τους στόχους του υπό σύσταση νέου πολιτικού φορέα, υπογράμμισε πως «κύριο μέλημα μας είναι το νέο μας εγχείρημα να ανοίξει προς την κοινωνία, έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε μία αξιόπιστη πρόταση στους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες που θα τους δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν».
Ο ίδιος επεσήμανε, μάλιστα, πως «η υπαρκτή ανάγκη για μία αριστερή και προοδευτική φωνή στο πολιτικό σύστημα με όρους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ανάκτησης της εμπιστοσύνης του κόσμου δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις».

www.bankingnews.gr