Υλικά
- Ρεβύθια βρασμένα
- Σταφίδες σουλτανίνες
- Καρότο τριμμένο
- Κόκκινο πιπέρι
- Κίμινο
- Κόλιαντρο κοπανισμένο
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε να απορροφήσουν οι σταφίδες το χυμό λεμονιού τουλάχιστον για 15 λεπτά και σερβίρουμε. Τα ρεβύθια πρέπει να είναι κρύα και καλά στραγγισμένα. Οι ποσότητες των υλικών είναι κατά βούληση: άλλος μπορεί να θέλει περισσότερο καρότο, άλλος περισσότερες σταφίδες, άλλος περισσότερο πιπέρι κτλ.
Προσωπικά σε 300 γρ. βρασμένα ρεβύθια προσθέτω ένα τριμένο καρότο μέτριου μεγέθους, δύο-τρεις κοφτές κουταλιές σούπας σταφίδες και το χυμό ενός λεμονιού.
Είναι πολύ νόστιμη, χορταστική και αρωματική σαλάτα που θα σας κάνει να δείτε τα ρεβύθια με άλλο μάτι!
Μπορεί άνετα να καταναλωθεί χωρίς λάδι και ταιριάζει με ντιπ ταχινιού. Την περίοδο της Τυρινής συνδυάζεται πολύ ωραία με φέτα.