Ρόμπερτ Κένεντι στο Μιλάνο: «Μας στερούν τις βασικές μας ελευθερίες και δεν πρόκειται να τις δώσουν ποτέ πια πίσω»!

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ JFK, μίλησε το Σάββατο στην μεγάλη διαδήλωση κατά του λεγόμενου  Green Pass στο Μιλάνο, όπου χαρακτήρισε  το πιστοποιητικό COVID  ως «όργανο καταπίεσης».

Ο Κένεντι έγινε δεκτός ως ήρωας από πολλές χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στην Piazza dell’Arco della Pace για να διαδηλώσουν ενάντια στο Green Pass και είναι στην Ιταλία υποχρεωτικό  στο χώρο εργασίας από τις 15 Οκτωβρίου.

Ο Κένεντι δήλωσε ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί που επιβάλλονται και λένε ότι θα κρατήσουν δύο εβδομάδες, δεν πρόκειται να αρθούν ποτέ.

«Μας στερούν τα δικαιώματά μας και δεν πρόκειται να τα δώσουν πίσω ποτέ», επανέλαβε.

Ενθαρρύνοντας «όλους σε αυτό το πλήθος να βγουν έξω και να πολεμήσουν, να αντισταθούν, να αντισταθούν, να αντισταθούν», ο Κένεντι κάλεσε τους διαδηλωτές «να διεκδικήσουν ξανά την κυβέρνησή σας, να διεκδικήσουν ξανά τις ζωές σας, να διεκδικήσουν ξανά την ελευθερία σας  για τα παιδιά σας , τη χώρα σας και τις μελλοντικές γενιές», ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν τις διεκδικήσουν δεν πρόκειται να τις πάρουν ποτέ πια πίσω.

Εν μέσω επευφημιών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων  ο Κένεντι, είπε: «Θα σταθώ δίπλα μαζί σας και αν χρειαστεί να πεθάνω για αυτό. θα πεθάνω με τις μπότες μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Κένεντι δήλωσε: «Το Green Pass δεν είναι μια καινοτομία για τη δημόσια υγεία, είναι ένα όργανο υπακοής και οικονομικού ελέγχου, όπως και τα βιβλιάρια που εκδόθηκαν από το Τρίτο Ράιχ».

Η συγκέντρωση στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε υπό τους νέους περιορισμούς της Ιταλίας με στόχο τον περιορισμό των διαδηλώσεων και της απομάκρυνσης των πολιτών  από τα κέντρα των πόλεων και τους εμπορικούς δρόμους σε μια -υποτίθεται- προσπάθεια να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Υπήρξαν διαδηλώσεις και σε άλλες ιταλικές πόλεις, όπως στο Τορίνο, τη Νάπολη και τη Ρώμη, όπου περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Circus Maximus. Η συγκέντρωση  της Ρώμης, που περιγράφεται ως «αποτυχία» από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των δρόμων και το κυκλοφοριακό χάος το βράδυ του Σαββάτου.

πηγή