Ρωσική επανάσταση στα επιθετικά drones: Τοποθέτησαν κινητήρα jet στο Geran 2 και το έκαναν μη ανασχέσιμο από την α/α άμυνα!

Σμήνη Geran 2 NV θα προκαλούν κορεσμό της α/α άμυνας και εν τέλει βέβαιη καταστροφή των στόχων

Μία ρωσική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα των επιθετικών drones, καθώς όπως αποκαλύπτουν οι Αμερικανοί οι Ρώσοι ήδη χρησιμοποιούν στα ουκρανικά μέτωπα τη νέα εκδοχή του Geran 2, το οποίο διαθέτει κινητήρα jet, αντί ελικοφόρου και αναπτύσσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 800 χλμ. την ώρα, κάνοντάς το ουσιαστικά μη ανασχέσιμο από την α/α άμυνα.

Το συγκεκριμένο μπορεί να ανασχεθεί μόνο από α/α συστήματα επιπέδου Patriot ή Crotale (το τελευταίο χρησιμοποιώντας το υπερηχητικό βλήμα VT-1, το οποίο χρησιμοποιεί και η Πολεμική Αεροπορία), τα οποία όμως βρίσκονται γύρω από το Κίεβο.

Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορεί να αναχαιτιστεί αλλά και αυτό είναι αμφίβολο, καθώς στην αρχή οι Ρώσοι θα χρησιμοποιούν τα «αναλώσιμα» drones προηγούμενης γενιάς τα οποία θα «τραβούν» πάνω τους όλα τα αντιαεροπορικά βλήματα και μετά θα στέλνουν το νέο εξελιγμένο drone καμικάζι.

Να σημειωθεί ότι το νέο drone καμικάζι, διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και μεγαλύτερη κεφαλή, που σημαίνει πως θα προκαλεί ακόμα πιο σοβαρή ζημιά από τον προηγούμενο τύπο.

Αυτό θα συμβαίνει χωρίς ανθρώπινες απώλειες για τον επιτιθέμενο. Μάλιστα πολλά χτυπήματα που είναι υποχρεωμένη να διεξάγει η ρωσική Αεροπορία με κίνδυνο να χάσει πολύτιμα για αυτήν μαχητικά αεροσκάφη, θα μπορούν να πραγματοποιούνται από το νέο drone.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι αισθητά ακριβότερο στην παραγωγή του από τους προηγούμενους τύπους drones, ωστόσο το κόστος του θα παραμείνει κατά πολύ μικρότερο από αυτό ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Tα κέρδη για την Ρωσία είναι πολλαπλά. Το νέο Geran 2 NV, θα είναι η ρωσική τροποποιημένη εκδοχή του ιρανικού Shahed-238 το οποίο προέρχεται από το Shahed-136 (το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ήδη για περισσότερο από ένα χρόνο).

Η αυξημένη ταχύτητα του έναντι των προκατόχων του και άλλες πρόσθετες δυνατότητες θα αποτελέσουν σοβαρό και άλυτο πρόβλημα για τους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί ήδη παρουσίασαν εικόνες από υπολείμματα είτε ενός Shahed-238, είτε μίας ρωσικής παραλλαγής του, που εκτοξεύτηκε κατά στόχου στην Ουκρανία.

Το πού και πότε ανασύρθηκαν τα συντρίμμια και ποιο στόχο έπληξε το νέο drone, είναι άγνωστο.

Nα σημειωθεί ότι τα ιρανικά drones, φέρεται ότι χρησιμοποιούν τον κινητήρα Tolue-10/TJ100, τον οποίο χρησιμοποιούν οι ιρανικοί πύραυλοι cruise Ya Ali.

πηγή