Ρώσοι πιλότοι: «Είμαστε έτοιμοι από καιρό να ρίξουμε τα F-16», vid

Ρώσοι πιλότοι: «Είμαστε έτοιμοι από καιρό να ρίξουμε τα F-16», vid

Ρώσοι πιλότοι: «Είμαστε έτοιμοι από καιρό να ρίξουμε τα F-16», vid

Τα πρώτα F-16 είναι θέμα χρόνου προκειμένου να αρχίσουν να εμφανίζονται στους ουκρανικούς αιθέρες.

Χώρες όπως η Ολλανδία και η Δανία έχουν ήδη συμφωνήσει να παραχωρήσουν δεκάδες τέτοια μαχητικά στο Κίεβο και αυτό που μένει να οριστεί είναι από ποια αεροδρόμια θα επιχειρούν (εάν χρησιμοποιούνται βάσεις εντός ή ακόμα και εκτός Ουκρανίας).

Στην αντίπερα όχθη οι Ρώσοι, αν και έχουν προειδοποιήσει για την κλιμάκωση που θα φέρει η παράδοσή τους στην Ουκρανία, έχουν καταστήσει σαφές πως τα F-16 δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τις ισορροπίες επί του πεδίου.

Σε ρεπορτάζ στη ρωσική τηλεόραση Ρώσοι ιπτάμενοι αποκαλύπτουν πως προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό για μία… συνάντηση με τα δυτικής κατασκευής μαχητικά.

Όταν ο πιλότος της ρωσικής Π.Α. ρωτήθηκε εάν φοβάται την επικείμενη έλευση των F-16 στην Ουκρανία, απάντησε τα εξής:

«Θα εμφανιστεί και θα υπάρχει πλέον ένας καινούργιος στόχος. Ποιά η διαφορά; Περιμένουμε να εμφανιστεί».

«Γενικά δεν έχει αλλάξει. Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16», δηλώνει στην κάμερα ένας άλλος Ρώσος πιλότος, προσθέτοντας:

«Αν το συναντήσουμε σε κλειστές αερομαχίες, θα το ωθήσουμε σε συνθήκες στις οποίες εμείς θα έχουμε το πάνω χέρι και όπου αυτό (σ.σ. το F-16) θα είναι ένα τίποτα. Για αυτό και διεξάγουμε κάθε είδους ασκήσεις και θυμόμαστε με ποιον και τι πολεμάμε.

Αντιλαμβανόμαστε ότι θα δρουν πονηρά και θα στήνουν ενέδρες. Αλλά το αεροσκάφος μας αποδίδει καλύτερα από τα F-16 στα πάντα, τόσο σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των ελιγμών όσο και στον οπλισμό»:

πηγή