• Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...
  • PD.978-619-5197-61-2
    Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη
    Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου...

Σάλος με τις δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού: «Η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας είναι μία επιλογή»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ Amichai Eliyahu, ο οποίος ανέφερε πως «η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας, είναι μία επιλογή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ο ακροδεξιός υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολεμούν στη Γάζα», ενώ πρόσθεσε πως η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας θα αποτελούσε μία «αποτυχία».

Ο υπουργός ρωτήθηκε εάν, εφόσον δεν υπάρχουν άμαχοι κατά την γνώμη του, μία πυρηνική επίθεση στη Λωρίδα είναι επιλογή, με τον ίδιο να απαντά πως «είναι ένας τρόπος».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και του ηγέτη της, Yair Lapid που αποδοκίμασε τα όσα είπε ο Eliyahu, χαρακτηρίζοντάς τη δήλωσή του «φρικιαστική και τρελή» από έναν «ανεύθυνο υπουργό». Πρόσθεσε πως «προσέβαλε τις οικογένειες των αιχμαλώτων, προσεβάλε την ισραηλινή κοινωνία και έβλαψε τη διεθνή μας θέση», ενώ κάλεσε τον Νετανιάχου «να τον απολύσει σήμερα το πρωί».


πηγή