Σαμποτάζ και μαζικές αυτοκτονίες - Πώς η κινεζική Falun Gong έγινε η πιο επικίνδυνη αίρεση στον κόσμο και γιατί διείσδυσε στη Ρωσία

Σαμποτάζ και μαζικές αυτοκτονίες – Πώς η κινεζική Falun Gong έγινε η πιο επικίνδυνη αίρεση στον κόσμο και γιατί διείσδυσε στη Ρωσία

Σαμποτάζ και μαζικές αυτοκτονίες – Πώς η κινεζική Falun Gong έγινε η πιο επικίνδυνη αίρεση στον κόσμο και γιατί διείσδυσε στη Ρωσία

Σαμποτάζ και μαζικές αυτοκτονίες - Πώς η κινεζική Falun Gong έγινε η πιο επικίνδυνη αίρεση στον κόσμο και γιατί διείσδυσε στη Ρωσία

Η αυξανόμενη επιρροή των αιρέσεων καταπολεμάται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα
Στη ρωσική πόλη Mordoviya συνελήφθη ο επικεφαλής του περιφερειακού πυρήνα της κινεζικής αίρεσης “Falun Gong” και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των οπαδών της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Falun Gong απαοσχολούν τις Ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου: τον Μάιο και τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και συλλήψεις σε Μόσχα και Κρασνοντάρ .
Η αυξανόμενη επιρροή των αιρέσεων καταπολεμάται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα. Παρά το γεγονός ότι η “Falun Gong” δηλώνει την επιθυμία για πνευματική και σωματική τελειότητα ως στόχους του, έχει αποκτήσει ζοφερή φήμη λόγω των συχνών αυτοκτονιών μεταξύ των οπαδών, της τάσης τους για βία χωρίς κίνητρα και διάφορες προκλήσεις.
Ο ανταποκριτής της Lenta.ru, Vladimir Sedov, εξέτασε το παρελθόν και το παρόν της κινεζικής αίρεσης, η οποία έχει εξαπλώσει την επιρροή της πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Ουράνιας Αυτοκρατορίας και έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο.
Ο ιδρυτής της, Li Hongzhi, προσπαθούσε πάντα να κρατήσει μυστική τη βιογραφία του. «Δεν θέλω οι άνθρωποι να επικεντρώνονται στην προσωπική μου ζωή και τα γεγονότα, μόνο η διδασκαλία μου είναι σημαντική», είπε. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το πραγματικό του όνομα είναι Li Lai, γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1951 στην πόλη Gongzhuling.

owl_wide_1200_50b39f62d53d63b41d214d87ee89b8e1.jpg
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Li Hongzhi καταγόταν από μια φτωχή οικογένεια και δεν αποφοίτησε ποτέ από το γυμνάσιο.
Όπως λέει η σεκτολόγος Anna Sysoeva σε μια συνομιλία με το Lenta.ru , ο Li Hongzhi αποφάσισε κάποια στιγμή να παίξει με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στις παραδοσιακές κινεζικές πρακτικές. Ίδρυσε τη δική του σχολή τσιγκόνγκ και άρχισε να διεξάγει σεμινάρια και ολόκληρα μαθήματα, στα οποία αρχικά μίλησε για το πώς οι παραδοσιακές ασκήσεις βοηθούν τους ανθρώπους να αναρρώσουν από διάφορες παθήσεις.
owl_wide_1200_876aea2293e911ba7511eef62974305e.jpg
Σταδιακά, στις ομιλίες του, άρχισε να τονίζει τη δική του μοναδικότητα και να ισχυρίζεται: φυσικά, το τσιγκόνγκ είναι ικανό να θεραπεύσει ένα άτομο, αλλά μόνο όταν εκτελεί ειδικές ασκήσεις από τον γκουρού.
Ταυτόχρονα, οι πιστοί οπαδοί του διέδιδαν φήμες σε όλη τη χώρα για θαυματουργές θεραπείες βαριά άρρωστων ανθρώπων τους οποίους φέρεται να βοήθησε ο Li Hongzhi και ο αριθμός των μαθητών του άρχισε να αυξάνεται γρήγορα.
Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο άτομα, ο ιδρυτής του σχολείου συνειδητοποίησε: ήταν καιρός να προχωρήσει.
Το 1996, ο Li Hongzhi απέσυρε την οργάνωσή του από την Κινεζική Ερευνητική Εταιρεία Qigong, επικαλούμενος το γεγονός ότι το σχολείο του, σε αντίθεση με άλλα, σχεδιάστηκε για να «φέρει τους ανθρώπους σε υψηλά επίπεδα». Ταυτόχρονα, επέκρινε συναδέλφους που ασχολούνταν με τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, αλλά δεν προσπάθησαν να αναπτύξουν τις υπερφυσικές τους ικανότητες.
Ο Li Hongzhi ισχυρίστηκε ότι φέρεται να γνώριζε το Σύμπαν, το μέλλον και το παρελθόν του.

Σκότωναν τα παιδιά τους

Σε αντίθεση με το τσιγκόνγκ, οι πρακτικές του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι δημιουργικές, αλλά αυτοκαταστροφικές. Η αίρεση απαιτεί πλήρη υποταγή και καλεί σε παραίτηση από την οικογένεια και τους συγγενείς εάν είναι ενάντια στις διδασκαλίες της. Ως αποτέλεσμα, άτομα που στερούνται αγαπημένων προσώπων βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.
Αλλά το πιο τρομακτικό γεγονός σχετικά με τις δραστηριότητες της Falun Gong δεν ήταν μόνο το ψυχολογικό τραύμα των οπαδών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Κίνα συγκλονίστηκε από μια σειρά από ανεξήγητα εγκλήματα στα οποία ενεπλάκησαν καλλιτέχνες που, χωρίς προφανή λόγο, άρπαξαν μαχαίρια και ψαλίδια, χτύπησαν αγαπημένα πρόσωπα, τους προκάλεσαν τρομερές πληγές και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.
Μέχρι το 1999, οι κινεζικές αρχές κατέγραψαν περίπου 500 αυτοκτονίες οπαδών του Φάλουν Γκονγκ λόγω παραφροσύνης και τα τοπικά μέσα έγραψαν ότι η αίρεση θα μπορούσε να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στους θανάτους περισσότερων από 1,7 χιλιάδων ανθρώπων.
Επιπλέον, μερικές φορές σκοτώθηκαν ακόμη και παιδιά: οι ίδιοι οι γονείς τους τα σκότωναν για να «ανέβουν στον ουρανό».
Η “Falun Gong” απαγορεύτηκε επίσημα στην Κίνα και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εξέδωσε σύντομα ένταλμα σύλληψης για τον Λι Χονγκτζί και τους στενότερους συνεργάτες του.
Μέχρι τότε, ο ηγέτης της αίρεσης ήταν ύποπτος για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή
Ο Li Hongzhi κέρδισε καλά χρήματα από τους followers του, μεταξύ άλλων, αναγκάζοντάς τους να αγοράσουν μια εικόνα έναντι τεραστίων χρηματικών ποσών.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της ακμής του, η  “Falun Gong” είχε 39 υποκαταστήματα σε διάφορες πόλεις της Κίνας, 1,9 χιλιάδες κέντρα εκπαίδευσης και 28 χιλιάδες «πρωτογενείς οργανισμούς», τα χρήματα έρεαν σαν ποτάμι. Όμως κάποια στιγμή κατάλαβε ότι ήταν καλύτερα να φύγει από την Κίνα και μέχρι να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης κατάφερε να δραπετεύσει στο εξωτερικό.
Τον Ιανουάριο του 2001, στην πλατεία Τιενανμέν, πέντε σεχταριστές αυτοπυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου..

Οι ίδιοι διαδίδουν στους υποστηρικτές του ότι τελικά θα μπορέσουν να κάνουν θαύματα, αλλά θα πρέπει να συγκρατηθούν, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου Li Hongzhi, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά δεν το κάνει
Οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι τα κείμενα και τα βιβλία που διανεμήθηκαν από υποστηρικτές του Φάλουν Γκονγκ περιείχαν μεθόδους χειραγώγησης και προπαγάνδας για να επηρεάσουν τη συνείδηση.

owl_wide_1200_f2643d3035852b2e4c3c06ccb7f36b08.jpg

Τον Ιούλιο του 2020, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγνώρισε επτά δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Φάλουν Γκονγκ ως ανεπιθύμητες στη Ρωσία.
Το 2024, οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου διεξήγαγαν μια σειρά από σημαντικές επιχειρήσεις για να εντοπίσουν και να σταματήσουν τη λειτουργία της Falun Gong
Η Falun Gong είναι ίσως η μεγαλύτερη αίρεση στον κόσμο. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, στο απόγειό της είχε έως και 50 εκατομμύρια οπαδούς. Τουλάχιστον, συγκαταλέγεται στις 3 μεγαλύτερες αιρέσεις στον κόσμο – αυτό είναι γεγονός. Μόνο οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και «Ισλαμικό Κράτος», που είναι απαγορευμένες στη Ρωσία, έφτασαν σε παρόμοια κλίμακα.

www.bankingnews.gr