Σαραγλάκια πολίτικα

Σαραγλάκια πολίτικα- μικρές, γλυκιές μπουκιές από την Πόλη στο τραπέζι μας.

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σησαμέλαιο
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, χοντροαλεσμένη
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Λιώνουμε το βούτυρο με το σησαμέλαιο. Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας δυο δυο, το ένα επάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των ξηρών καρπών. Σαραγλάκια πολίτικα

Τυλίγουμε σε ρολά ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, χωρίς να τα σφίξουμε πολύ. Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι. Tα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο. Ψήνουμε στους 200 °C 40’-45’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Σαραγλάκια πολίτικα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5’-8’ μέχρι να δέσει καλά. Περιχύνουμε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Tα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρις ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι και κρυώσουν εντελώς. Τοποθετούμε τα γλυκά σε πιατέλα και σερβίρουμε.

πηγή