• daxtilidia-eikonia
    Ασημένια - επίχρυσα δαχτυλίδια
    Ασημένια και επίχρυσα δαχτυλίδια με απεικονίσεις του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • proseyxhtariokatanyktiko-3
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν - Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως   "Βασισμένη στην ψαλμική έκφραση «επτάκις...
  • mentagion-taxiarxis-mantamadou
    Ταξιάρχης Μιχαήλ - Μενταγιόν
    Μενταγιόν με αλυσίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδου) Διαστάσεις μενταγιόν:...

Σχεδιάζουν να μεταφέρουν μικρόβια από την γή στην σελήνη για να την κάνουν γόνιμη

Σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη θα μπορούσαμε να δούμε τους αστροναύτες να αναπτύσσουν τα πρώτα φυτά στη σεληνιακή επιφάνεια.

Όμως η καλλιέργεια φυτών στο σεληνιακό έδαφος είναι μια δύσκολη διαδικασία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η τοποθέτηση μικροβίων της Γης στο σεληνιακό έδαφος θα μπορούσε να το καταστήσει πιο κατοικήσιμο για τα φυτά.

Προηγούμενη έρευνα για την καλλιέργεια φυτών εντός του εδάφους της Σελήνης έχει δείξει ότι το έδαφος στον δορυφόρο μας περιέχει πολλά στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών. Ωστόσο, πειράματα που χρησιμοποιούν σεληνιακό έδαφος έχουν δείξει ότι η Σελήνη είναι κακή στο να φιλοξενεί καλλιέργειες . Πώς μπορούμε όμως να το διορθώσουμε;

Το κόλπο για να πείσουμε το σεληνιακό έδαφος για να αναπτυχθούν φυτά πιο αξιόπιστα μπορεί να έχει να κάνει με την προσθήκη μικροβίων της Γης στο μείγμα του σεληνιακού εδάφους λένε οι επιστήμονες. Τα μικρόβια έχουν βοηθήσει τον πλανήτη μας να γίνει πιο κατοικήσιμος με τα χρόνια και η προσθήκη αυτών των μικροβίων στο έδαφος στη Σελήνη θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε εκείνα τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά από τα οποία έχουμε ανακαλύψει ίχνη.
Αυτό θα μας επέτρεπε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά σεληνιακά θερμοκήπια, επιτρέποντας σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη –όπως η Άρτεμις ΙΙΙ– να δημιουργήσουν περιοχές καλλιέργειας και να τις καλλιεργήσουν. Αυτό θα ήταν επίσης σημαντικό για τη δημιουργία βιώσιμων βάσεων στη Σελήνη, κάτι που η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες ελπίζουν να κάνουν μέσα στα επόμενα πενήντα έως εξήντα χρόνια.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερες μεταβλητές από το να παίρουμε απλώς το σεληνιακό έδαφος και να το διαμορφώσουμε, αλλά αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα που πρέπει να λύσουν οι αστρονόμοι και οι αστροναύτες εάν ελπίζουμε ποτέ να δημιουργήσουμε πραγματικές, βιώσιμες αποικίες σε άλλους πλανήτες και πλανητικά σώματα.

Μια νέα μελέτη βοηθά να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα μικρόβια στο να κάνουν το έδαφος στη Σελήνη πιο κατοικήσιμο για τα φυτά. Δοκιμές που έγιναν σε προσομοιωμένο σεληνιακό έδαφος έδειξαν ότι φυτά που αναπτύχθηκαν με τρία είδη βακτηρίων (ή μικροβίων) είχαν μεγαλύτερους μίσχους και ρίζες μετά από μόλις έξι ημέρες ανάπτυξης από εκείνα που καλλιεργήθηκαν σε κανονικό προσομοιωμένο σεληνιακό έδαφος χωρίς τα πρόσθετα μικρόβια.

πηγή