Σφουγγάτο με πατάτες (μοναστηριακό)

Υλικά

 8 κομμάτια
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (φέτα)
  3. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  4. 8 αυγά
  5. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις ανακατευουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ψήνουμε στους 250°C για 10-15 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ή τηγανίζουμε και απλώνουμε σε ταψί.

  2. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη πάνω στις πατάτες. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, με λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

    πηγή