• arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • daxtilidia-eikonia
    Ασημένια - επίχρυσα δαχτυλίδια
    Ασημένια και επίχρυσα δαχτυλίδια με απεικονίσεις του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.
  • agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

Σφουγγάτο με πατάτες (μοναστηριακό)

Υλικά

 8 κομμάτια
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (φέτα)
  3. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  4. 8 αυγά
  5. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις ανακατευουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ψήνουμε στους 250°C για 10-15 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ή τηγανίζουμε και απλώνουμε σε ταψί.

  2. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη πάνω στις πατάτες. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, με λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

    πηγή