Σκληρές διαπιστώσεις για ΝΔ: Οριακά η αυτοδυναμία με 7κομματική Βουλή, ΝΙΚΗ και Πλεύση μπαίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει

Η ΝΙΚΗ μαζεύει δυσαρεστημένους πατριώτες – Η Πλεύση θα προσελκύσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τσίπρα
H δημοσκόπηση 1/6/2023 της Metron Analysis έφερε τη ΝΔ απέναντι σε μία σκληρή διαπίστωση και πραγματικότητα.
Η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική και ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει σε ένα οριακό σημείο, άνω του 39% αναλόγως και των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.
Να θυμίσουμε ότι ήδη δύο κόμματα με ένα σημαντικό ποσοστό, το ΕΑΝ και η Εθνική Δημιουργία βρίσκονται εκτός οπότε μειώνουν το ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων.
Από την άλλη, όμως, θα τεθεί στις εκλογές ο συνασπισμός δεξιών κομμάτων υπό του διδύμου Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου.

Έχασαν βουλευτές της ΝΔ τη ψήφο της Εκκλησίας

Όμως, δεν ήταν η μόνη δύσκολη διαπίστωση.
Στην Βουλή μπαίνει και το κόμμα ΝΙΚΗ, ένα πατριωτικό κόμμα που έχει συγκεντρώσει ελληνορθόδοξους πατριώτες και δείχνει να έχει σοβαρή διείσδυση στο παραδοσιακό κοινό της ΝΔ και όχι μόνο. Προσελκύει κόσμο και από τη Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Στην Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, οι βουλευτές της ΝΔ έχασαν τη ψήφο της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους και βρέθηκαν με λιγότερους σταυρούς.

Η ΝΙΚΗ μαζεύει τους πατριώτες από τα άλλα κόμματα

Το κόμμα ΝΙΚΗ ουσιαστικά «μαζεύει» τους δυσαρεστημένους της πατριωτικής πτέρυγας: αυτούς που αντιτάχθηκαν στα εμβόλια και τη υποχρεωτικότητα, αυτούς που εθίγησαν από την προοδευτική ατζέντα της ΝΔ τύπου ΛΟΑΤΚΙ, αυτούς που είδαν το «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» να μην υπηρετείται από την ΝΔ.
Και ίσως να μαζεύει και κάποιους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη ως αντίδραση από το κόψιμο του κόμματος «Έλληνες».
Αντίπαλος της ΝΔ η συμμετοχή και ότι δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος της Αριστεράς
Συνεπώς, η ΝΔ με επτακομματική βουλή θα πρέπει να πετύχει ένα ποσοστό άνω του 39% και για να πάρει αυτοδυναμία.
Αναμφίβολα είναι μία άνετη αυτοδυναμία αλλά όχι αυτό που θα περίμενε βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου όπου θα μπορούσε να έχει 170+ βουλευτές.
Βεβαίως, ο στόχος της ΝΔ είναι να πιάσει το 40% για να μπορεί να πάρει τις 50 έδρες μπόνους και να έχει άνετη αυτοδυναμία.
Αντίπαλος της ΝΔ όπως φαίνεται δεν είναι κάποιο κόμμα.
Ότι μπόρεσε να πάρει από διαρροές από άλλα κόμμα, πήρε. Δεν μπορεί να πάρει κάτι άλλο.

Αντίπαλος της ΝΔ είναι η ίδια η συμμετοχή αυτών που ψήφισαν, καθώς είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθουν όλοι.
Επίσης αντίπαλος της ΝΔ είναι πλέον ότι έχει εκλείψει ο λόγος της απλής αναλογικής που ψήφισαν πολλοί που δεν ήθελαν μία αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Τώρα απλά διακυβεύεται η αυτοδυναμία. Κάποιοι ίσως να μην έχουν λόγο να πάνε να ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει, οι λάθος χειρισμοί κρατάνε πίσω το ΠΑΣΟΚ

Επίσης, βάσει των δημοσκοπήσεων όσοι περίμεναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει μάλλον έχουν πέσει έξω, μετά το σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαίου… στις 25 Ιουνίου δεν θα έχει άλλο δράμα…
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ελάχιστα, κρατάει τις δυνάμεις του και θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα.
Έχουμε υποστηρίξει από την αρχή ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.
Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις και δεν πάει παραπάνω. Οι τελευταίες γκάφες για την φορολογία δείχνουν ότι υπάρχει απειρία.
Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το πρόγραμμά του από την ιστοσελίδα του και αυτό δείχνει ότι φοβάται μην καταστεί πολιτική δύναμη που θα φέρει και άλλους φόρους στην κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ έχει στιγματιστεί ως η πολιτική δύναμη που έφερε τα μνημόνια στη Ελλάδα και το ΔΝΤ και δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από το παρελθόν. Θα χρειαστεί χρόνος.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προς το παρόν, πιστώνεται την μικρή άνοδο του κόμματος.

Η Πλεύση θα προσελκύσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τσίπρα

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται είναι ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι στη Βουλή.
Το πιστεύουν όλοι ότι θα μπει στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία θα πάρει τους ψηφοφόρους του Γιάνη Βαρουφάκη που βυθίζεται και άλλο στις δημοσκοπήσεις και στις εκλογές θα πέσει και άλλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη βουλή δεν θα έχει μόνο απέναντί του το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Πλεύση Ελευθερίας.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου θέλει να προσελκύσει πρόσωπα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά τους εσωκομματικούς αντιπάλους που αμφισβητούν πλέον τον Α. Τσίπρα και θα το κάνουν πιο έντονα μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.
Ουσιαστικά η Πλεύση Ελευθερίας θα παίξει το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr