Σκοτ Ρίτερ: «Αν οι ΗΠΑ κτυπήσουν το Ιράν θα ηττηθούν – Ούτε καν την Χεζμπολάχ δεν μπορούν να νικήσουν»

«Δεν έχουμε τις δυνάμεις για να πολεμήσουμε το Ιράν» – Τι λέει ο Αμερικανός πρώην αξιωματικός Πληροφοριών του Σώματος των Πεζοναυτών

O πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μπουν σε έναν πόλεμο με το Ιράν. 

«Μιλάνε για μια πιθανή διαμάχη με το Ιράν. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε το Ιράν, δεν έχουμε τις δυνάμεις για να το κάνουμε.

Πολεμήσαμε το 1991 στον Πόλεμο του Κόλπου, έχοντας φιλικά λιμάνια και αεροδρόμια στα οποία μπορούσαμε να φέρουμε τα πλοία μας και τα αεροσκάφη μας και να αποβιβάσουμε δυνάμεις», είπε αρχικά ο Σ.Ρίτερ και πρόσθεσε:

«Πώς θα το κάνουμε αυτό σε έναν πόλεμο με το Ιράν; Θα βομβαρδίσουν κάθε λιμάνι και αεροδρόμιο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπούμε με τη βία σε κάποιο λιμάνι του Ιράν, δεν έχουμε τις δυνάμεις για να το κάνουμε αυτό.

Το Ιράν έχει πυραύλους που θα βυθίσουν κάθε πλοίο μας πριν φτάσει.

Επίσης, σταθμεύουν δύο αεροπλανοφόρα στις ακτές του Λιβάνου, με 2.000 άνδρες για να πολεμήσουν την Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ αποτελείται από 100.000 άνδρες, υψηλά εκπαιδευμένους, κρυμμένους στους λόφους του νότιου Λιβάνου που είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτή τη μάχη.

Έχουμε τρελαθεί!

Αφήστε με να το κάνω ξεκάθαρο, οι ΗΠΑ δεν μπορεί να πολεμήσει και να κερδίσει έναν πόλεμο σε κάθε μέρος του κόσμου αυτή τη στιγμή απέναντι σε μια δύναμη που έχει στρατιωτικές δυνατότητες. Είμαστε τόσο αδύναμοι».

 

Ο William Scott Ritter Jr. είναι πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώην επιθεωρητής όπλων της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (UNSCOM)

Ο Ritter υπηρέτησε ως κατώτερος στρατιωτικός αναλυτής κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως μέλος της UNSCOM που επέβλεπε τον αφοπλισμό των όπλων μαζικής καταστροφής (WMD) στο Ιράκ από το 1991 έως το 1998, από το οποίο παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν υποστήριξε σήμερα ότι «Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να δράσουν στρατιωτικά»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για την ενίσχυση της στρατιωτικής του δύναμης στην περιοχή απέναντι στις πρόσφατες κλιμακώσεις από το Ιράν και τις συμμαχικές του δυνάμεις, ο ‘Οστιν δήλωσε στο δίκτυο ABC News απευθυνόμενος σε «αυτούς που φέρεται να επιδιώκουν τη διεύρυνση της σύγκρουσης: Η συμβουλή μας είναι ‘μην το κάνετε’. Διατηρούμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα και δεν θα διστάσουμε να ενεργήσουμε ανάλογα».

«Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, «είναι η προοπτική μιας σημαντικής κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά των στρατευμάτων μας και των πολιτών μας στην περιοχή».

«Για τους λόγους αυτούς, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να διασφαλίσουμε ότι τα στρατεύματά μας βρίσκονται σε καλή θέση, είναι προστατευμένα και ότι έχουμε την ικανότητα να απαντήσουμε», σε περίπτωση που τα αμερικανικά συμφέροντα αποτελέσουν στόχο, προειδοποίησε περαιτέρω ο Όστιν.
πηγή