Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής
με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι! Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για την εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας .
- Περιχύνουμε σιγά-σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
Είναι μια σοκολατόπιτα γρήγορη, πανεύκολη που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.
Contents