ΥΛΙΚΑ
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. αγκινάρες ιερουσαλήμ, σε μέτριο καρέ
- 85 γρ. κρασί λευκό
- 600 γρ. ζωμός λαχανικων
- 2 γρ. χυμός λεμονιού
- 8 γρ. θυμάρι
- αλάτι
- κρουτόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.
Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με τα κρουτόν .
Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.