• agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • mentagion-taxiarxis-mantamadou
    Ταξιάρχης Μιχαήλ - Μενταγιόν
    Μενταγιόν με αλυσίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδου) Διαστάσεις μενταγιόν:...

ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Υλικά για 4 άτομα

450 γρ. | Αρακάς

2 | πράσα ψιλοκομμένα

4 φέτες | ψωμί για τοστ

1 φλιτζάνι | κρέμα γάλακτος

80 γρ. | ανθότυρο

40 γρ. | κεφαλοτύρι τριμμένο

900 ml | ζωμός λαχανικών ή νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει έναν κύβο λαχανικών

100 ml | κρασί λευκό ξηρό

4 κουταλιές της σούπας | ελαιόλαδο

φλιτζάνι | Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας | Μαϊντανός Ψιλοκομμένος και λίγος για το γαρνίρισμα

λίγο | αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος (κατσαρόλα) και σοτάρετε τον αρακά, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το ζωμό και το κρασί και βράζετε σε μέτρια φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 30΄.
  2. Αφαιρείτε τις κόρες του ψωμιού και κόβετε κάθε φέτα σε τέσσερα τρίγωνα ισομεγέθη (χιαστί). Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 3΄-4΄στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο και το τριμμένο κεφαλοτύρι και βράζετε για 2΄-3΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, αφού τη γαρνίρετε με μαϊντανό, και προσθέτετε τα φρυγανισμένα ψωμάκια.