Συνταγές

Σπιτική κονσερβοποίηση κρέατος

Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μεγάλο σουβλάκι ή λίγο  μικρότερο για κεμπάπ για λεπτή σούβλα.

 

 

 

Συμπιέζουμε στα γυάλινα βάζα ώστε να υπάρχουν όσο το λιγότερο θύλακες αέρα ανάμεσα από τα κομμάτια.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Γλυκό Κουταλιού Σύκο

9,00 
Παραδοσιακό Γλυκό του Κουταλιού Σύκο με βαθιά μεθυστική γεύση και λαμπερό πράσινο χρώμα! Μία γεύση από τα παλιά με αρώματα και αναμνήσεις...

Γλυκό Κουταλιού Καρύδι

9,00 
Το καρυδάκι Σουρίνη είναι ένα από τα ωραιότερα σπιτικά γλυκά του κουταλιού που υπάρχουν, αν όχι το κορυφαίο. Γίνεται με φρέσκα, τρυφερά καρύδια, που μαζεύουμε την Άνοιξη, όταν η φλούδα τους είναι ακόμα καταπράσινη, πολύ πριν σκληρύνει το εσωτερικό τους και δημιουργηθεί το τσόφλι τους. Έχει μια ασυναγώνιστη γεύση πρά­σι­νου φρού­του, αλλά και ώρι­μου ξηρού καρπού.

 

Δύο με τρία δάχτυλα κενό.
Μια κουτάλια χονδρό τυροκομικό αλάτι. Αν θέλουμε παραπάνω ζουμί στο βάζο προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας νερό μόνο.
 

 

ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:
Πριν βάλουμε τα καπάκια σκουπίζουμε τα επιστόμια των βάζων με βρεγμένο πανί ώστε να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα κρέατος ή αλατιού τα οποία δεν θα αφήσουν να σφραγίσει αεροστεγώς το καπάκι .
 

 

Σφίγγουμε τα καπάκια με τη δύναμη του χεριού μας· όχι ιδιαίτερα πολλή δύναμη, δεν χρειάζεται. Καλό είναι να έχουμε βάλει τα καπάκια σε ζεστό νερό πριν, για να μαλακώσει το λάστιχο που έχει εσωτερικά και να κλείσει έτσι λίγο καλύτερα.
 

 

Το νερό μέχρι τη μέση της χύτρας. Μόνο σε χύτρα κάνουμε κρέας, ποτέ μα ποτέ  σε κατσαρόλα.
 

 

Κλείνουμε και σταυρώνουμε τρεις φόρες. Περιμένουμε να αρχίσει να σφυρίζει βγάζοντας ατμό η βαλβίδα της χύτρας για 5 λεπτά. Αφού στο πέμπτο λεπτό έχουμε μια σταθερή ροή ατμού χαμηλώνουμε τη φωτιά από το εννιά που ήταν στο οχτώ ή επτά ώστε να έχουμε μια ήρεμη σταθερή ροή ατμού από την βαλβίδα. Από τότε μετράμε μιάμιση ώρα για τον χρόνο βρασίματος. Για μικρότερα βάζα των 720ml ο χρόνος είναι μια ώρα. Όταν τελειώσει ο χρόνος τραβάμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα. Σε καμιά ώρα την ανοίγουμε και βγάζουμε τα βάζα στον πάγκο ώστε να κρυώσουν καλά για μια μέρα.
 

 

Έτσι έχουμε κρέας εκτός ψυγείου σε σκιερό περιβάλλον το οποίο  κρατάει για πέντε χρόνια. Καλό είναι πριν το φάμε το κρέας να το θερμάνουμε για 15 λεπτά στους ενενήντα βαθμούς ώστε να μην κινδυνεύουμε από τυχόν μόλυνση αλλαντίασης. Το κάνω πάνω από δέκα χρόνια με κανένα πρόβλημα .

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΑΖΟΥΡΙΤΗ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙΑ ΠΕΤΡΑ

75,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός 9270-X

41,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Εσταυρωμένο στην μπροστινή πλευρά και αναγραφόμενο στην πίσω πλευρά το “Κύριε Ελέησον” Διαστάσεις

Αγία Μελάνη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Μελάνη.
Διαστάσεις 18×24

Μενταγιόν Άγιος Γεώργιος 9322-Χ

20,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Άγιο Γεώργιο και την Υπεραγία Θεοτόκο

Διάμετρος: 1,7 εκ.

ΔΙΧΡΩΜΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΜΠΛΕ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΑ

50,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Νηστίσιμη Ομελέτα Ρεβυθιού (Χωρίς αυγά). Τρεις συσκευασίες των 220 gr

15,00 

Έτοιμο μείγμα ρεβυθάλευρου μαζί με διάφορα αποξηραμένα λαχανικά και μπαχαρικά που δημιουργούν ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο γεύμα.
Ένα υπέροχο νηστίσιμο προϊόν στο οποίο απλά προσθέτουμε νερό, αλάτι και αν θέλουμε, ό,τι άλλο θα προσθέταμε και στην κλασική ομελέτα αυγών.
Κάθε συσκευασία περιέχει 220 gr. μείγμα για Ομελέτα Ρεβυθιού με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τέσσερις δόσεις των 55 gr.
Η προσφορά συμπεριλαμβάνει τρεις συσκευασίες των 220 gr.

Πίσω στη λίστα