ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Τζόκοβιτς (στο BBC): «ΝΑΙ, ΘΥΣΙΑΖΩ τρόπαια και καριέρα αν κάνουν υποχρεωτικό το εμβόλιο του κορονοϊού…»

O Νόβακ Τζόκοβιτς «έσπασε» τη σιωπή του δηλώνοντας ότι καλύτερα να μην ξαναπάρει ποτέ τρόπαιο στο τένις, παρά να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο Σέρβος σταρ του τένις παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την δικαστική διαμάχη και την απέλασή του από την Αυστραλία, επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

[sc name=”kolie-mentagion” ][/sc]

Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά αν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνει υποχρεωτικό ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε τουρνουά, τότε είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να θυσιάσει όχι μόνο το 21ο Grand Slam, αλλά και την καριέρα του!

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να τον ταυτίζουν με το «αντιεμβολιαστικό κίνημα», καθώς ο ίδιος υποστηρίζει «το ατομικό δικαίωμα στην επιλογή», όπως αναφέρει. «Ναι, αυτό είναι το κόστος που διατίθεμαι να πληρώσω», αναφέρει σε μια μεγάλη συνέντευξή που παραχώρησε στο BBC.

Ηταν η πρώτη φορά που μίλησε μετά από όσα έγιναν με τη μη συμμετοχή του στο Australian Open και την απέλασή του από την Αυστραλία. Ο Τζόκοβιτς είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και δεν κρύβει ότι είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα!

«Θέλω να επιλέγω τι θα βάζω στο σώμα μου»
«Δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά θα θυσιάσω τρόπαια αν με αναγκάσουν να κάνω το εμβόλιο». Αυτός είναι ο τίτλος του BBC στη συνέντευξη του Νόβακ Τζόκοβιτς και η ουσία της συνέντευξης του Νο1 τενίστα στον κόσμο. Ο ίδιος ζήτησε να μην τον συνδέουν με το «κίνημα των αντιεμβολιαστών», αφού έχει κάνει πολλά εμβόλια στο παρελθόν, λέγοντας ότι απλά υποστηρίζει το δικαίωμά του να επιλέγει τι θα κάνει στο σώμα του. «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού, αλλά πάντα υποστήριζα τη ελευθερία να επιλέξεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Κατηγορηματικός ήταν ο Σέρβος τενίστας όταν ρωτήθηκε αν είναι πρόθυμος να θυσιάσει τη συμμετοχή του στο Wimbledon ή το Roland Garros εξαιτίας της στάσης του απέναντι στο εμβόλιο: «Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι πρόθυμος να πληρώσω», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, είπε ότι ελπίζει οι απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό σε συγκεκριμένα τουρνουά θα αλλάξουν, ώστε να μπορεί να παίζει για πολλά χρόνια ακόμη. Αλλά είναι επίσης αποφασισμένος, αν αυτό δεν γίνει, να χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ (που έχει πλέον 21 Grand Slam) ή και να τον ξεπεράσει ακόμα ώστε να γίνει ο πλέον πολυνίκης.

«Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού»
Και όταν ρωτήθηκε γιατί είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα ρεκόρ του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε: «Γιατί η αρχή του να αποφασίζω τι κάνω στο σώμα μου είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να συμβαδίζω με το σώμα μου όσο πιο πολύ μπορώ».

Πρόσθεσε ότι έχει… ανοιχτό μυαλό για την πιθανότητα να κάνει εμβόλιο στο μέλλον γιατί «…όλοι προσπαθούμε να βρούμε συλλογικά, την καλύτερη δυνατή λύση να τελειώσουμε με την Covid». Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσθεσε: «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι παγκοσμίως, όλοι προσπαθούν να περιορίσουν τον ιό και φαίνεται πως πλησιάζουμε στο τέλος».

«Στη Μελβούρνη φοβήθηκαν ότι θα δημιουργήσω αντιεμβολιαστικό κίνημα»
Ο Σέρβος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο «θρίλερ» στην Αυστραλία και την απέλασή του από τη χώρα. Αρνήθηκε πως είπε ψέματα, πως κατέθεσε ψευδή στοιχεία και τεστ, επέμεινε ότι είχε νοσήσει και είχε πάρει εξαίρεση για να αγωνιστεί στο Australian Open και επιτέθηκε στον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, εκείνο που πήρε την απόφαση να τον διώξει από τη χώρα.

«Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία είναι επειδή ο υπουργός Μετανάστευσης αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα μου με βάση την αντίληψη πως θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα ή στην πόλη (Μελβούρνη), κάτι με το οποίο διαφωνώ».

πηγή