Επίκαιρα

Στήνουν πολεμικό επεισόδιο οι Τούρκοι; Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν το ερευνητικό Nautical Geo το οποίο πλέον έδεσε στην Λάρνακα – Σπεύδουν ελληνικά πολεμικά (upd)

Ένα υποβρύχιο του ΠΝ Type 214 διατάχθηκε να σπεύσει στην περιοχή για να υποστηρίξει το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo το οποίο πολιορκήθηκε από τον τουρκικό στόλο ανοικτά το λιμανιού της Λάρνακας και το ανάγκασαν να σταματήσει τις έρευνες και να δέσει εκεί.

Επίσης μία ελληνική φρεγάτα κλάσης “S” διατάχθηκε να προσεγγίσει την περιοχή μαζί με μία πυραυλάκατο Super Vita, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντιαεροπορική προστασία της “S” και κυρίως την αντιπυραυλική της.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες.


Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης «G» και μία κορβέτα, μπλόκαραν πριν από λίγο την κίνηση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους (με σημαία Μάλτας) αλλά νοικιασμένο από την Ελλάδα  Nautical Geo, το οποίο ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας και επιχειρούσε να κινηθεί προς τα ανατολικά!

Οι δύο τουρκικές φρεγάτες και μια κορβέτα κλάσης ADA, επικαλούμενες NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, στην περιοχή που θα έπρεπε να ερευνά το Nautical Geo του απαγόρευσαν να κινηθεί!

Τα τουρκικά πολεμικά απείλησαν με χρήση πυρών το ερευνητικό σκάφος που έχει ξεκινήσεις μια πρώτη έρευνας της διαμόρφωσης του πυθμένα στην Α.Μεσόγειο σε περίπτωση που  ο East Med.

Κανένα ελληνικό πλοίο δεν βρίσκεται στην περιοχή και κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία από το να επιβάλουν την θέληση της Άγκυρας.

πηγή