Επίκαιρα, Νέα Τάξη

Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των Παπικών, των Ουνιτών, του Φαναρίου και των Ορθόδοξων Σχισματικών

Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας» από εκπροσώπους των καθολικών, των ουνιτών, του Φαναρίου και των ορθόδοξων σχισματικών

Ελένα Γιούφερεβα

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας και ο έξαρχος του Φαναρίου αναφέρθηκαν στην επιθυμία τους για ενότητα.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας, στις 20 Ιανουαρίου του 2023, στο ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Κίεβο (Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας) πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική «προσευχή ενότητας», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας (ΟΕΚΕ), του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (ΡΚΕ) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟΕΟ).

Την «προσευχή ενότητας» την οργάνωσε η επιτροπή της ΟΕΚΕ που είναι αρμόδια για διαθρησκευτικές και διαομολογιακές σχέσεις.

Στην οικουμενιστική προσευχή προΐστατο ο επικεφαλής της ΟΕΚΕ Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ. Επίσης, σε αυτήν συμμετείχαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ουκρανία Βισβάλντας Κουλμπόκας (ΡΚΕ), ο έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο Μιχαήλ Ανίσενκο, οι εκπρόσωποι της ΟΕΟ και προτεστάντες. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας εκφωνούνταν δεήσεις «υπέρ της ειλικρινούς ενότητας του λαού μας».

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι «η αρχιερατική προσευχή εκφράζει τη βαθύτατη επιθυμία του Θεού για την ενότητα ανάμεσα στους μαθητές».

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη δήλωσε ότι «όλες οι χριστιανικές ομολογίες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε με όλα τα δυνατά μέσα να επιτευχθεί η προσέγγιση προς την ποθούμενη ενότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να διακηρύσσουμε την επιθυμία μας για την ενότητα. Αυτήν ακριβώς την ενότητα, για την οποία προσευχόταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός».

Ελένα Γιούφερεβα

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru : Αναστασία Νταβίντοβα

ΕΟΔ – Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων 24/1/2023

https://choratouaxoritou.gr
http://aktines.blogspot.com

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!