Στο τέλος του καλοκαιριού έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του καθεστώτος

Στο τέλος του καλοκαιριού έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του καθεστώτος

Στο τέλος του καλοκαιριού έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του καθεστώτος

Η κυβέρνηση προχωράει με το σχέδιο εισαγωγής του Προσωπικού Αριθμού (Π.Α.) για κάθε πολίτη, το οποίο υποτίθεται ότι θα απλοποιήσει την καθημερινότητά τους και θα μειώσει τη γραφειοκρατία. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα εργαλείο ελέγχου και παρακολούθησης που οδηγεί σε έναν φασιστικό και αυταρχικό έλεγχο των πολιτών.

Αυτός ο νέος αριθμός, που υποτίθεται θα διευκολύνει τις συναλλαγές με το Δημόσιο, συγκεντρώνει όλα τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών σε ένα μοναδικό σημείο. Ο Προσωπικός Αριθμός θα αντικαταστήσει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, συγκεντρώνοντας έτσι σε έναν αριθμό όλες τις πληροφορίες και διευκολύνοντας το κράτος στην παρακολούθηση των πολιτών.

Η υποχρεωτική χρήση του Π.Α. σε όλες τις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και η ανάγκη έκδοσης του για ανήλικα παιδιά υποδεικνύει μια προσπάθεια επιβολής αυστηρού ελέγχου από την κυβέρνηση. Οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτόν τον αριθμό παντού, από τις εφορίες και τα νοσοκομεία μέχρι τους δήμους, ενώ θα τους στερείται η ελευθερία να επιλέξουν τη χρήση διαφορετικών αριθμών για διαφορετικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο Π.Α. θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα. Στην πραγματικότητα, δημιουργείται ένα συγκεντρωτικό μητρώο που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πολιτών, καθιστώντας τους ευάλωτους σε παραβιάσεις δεδομένων και καταχρήσεις εξουσίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις για την προστασία των δεδομένων, οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την αυταρχική φύση αυτού του μέτρου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την έκδοση του Π.Α. μπορεί να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά το πραγματικό κόστος είναι η ελευθερία και η ιδιωτικότητα των πολιτών. Η εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμού είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός κράτους παρακολούθησης, όπου οι πολίτες βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο και επιτήρηση.

Μετά από καθυστερήσεις μηνών, το καθεστώς ετοιμάζει την επιβολή του Προσωπικού Αριθμού μετά το δεκαπενταύγουστο και συγκεκριμένα στο τέλος του Καλοκαιριού.
Για να δούμε, θα προλάβουν;