Επίκαιρα

Στοχευμένες επιθέσεις Ρώσων! Με πυραύλους υψηλής ακριβείας κατέστρεψαν ουκρανικούς S-300- Κυριαρχούν στον αέρα τα Ka-52

Πλήρωμα ουκρανικού ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε: «Ευχαριστώ τους Ρώσους»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την Κυριακή πλάνα από τις μάχιμες επιχειρήσεις των πληρωμάτων των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα πληρώματα της αεροπορίας του στρατού επεξεργάστηκαν τη μαχητική χρήση πυραύλων και φορητών όπλων από χαμηλά υψόμετρα. Οι πιλότοι έδρασαν σε ζευγάρια, καταστρέφοντας μια συνοδεία εξοπλισμού και αντιαεροπορικών εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε σε σχόλιο του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ρωσικής εισβολής, η στρατιωτική αεροπορία εκτελεί καθήκοντα συνοδείας νηοπομπών, καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων, παράδοσης στρατευμάτων, στρατιωτικού φορτίου, αεροπορικής υποστήριξης μονάδων που εκτελούν καθήκοντα στο επιχειρησιακό πλαίσιο που έχει οριστεί.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να αναδιατάξει τα όπλα του σε ανατολική κατεύθυνση, ωστόσο, μια τεράστια συνοδεία εξοπλισμού καταστράφηκε ολοσχερώς από μια μαζική επίθεση από ρωσικά ελικόπτερα Ka-52.

Το παρουσιαζόμενο βίντεο δείχνει την προετοιμασία των Ρώσων πιλότων ελικοπτέρων για την εκτέλεση της αποστολής μάχης, καθώς και τη διαδικασία εντοπισμού και εξάλειψης ουκρανικής στρατιωτικής συνοδείας σε μία από τις κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων από ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα, καταστράφηκαν συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν είχαν καν χρόνο να απαντήσουν σε μια απροσδόκητη επιδρομή της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι παρά τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυραύλων, τα χτυπήματα των Ρώσων πιλότων ελικοπτέρων είναι εξαιρετικά ακριβή – στην πραγματικότητα, μόνο ένα πέρασμα ήταν αρκετό για να καταστρέψει την ουκρανική στρατιωτική συνοδεία. Αυτό μαρτυρεί το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού των Ρώσων πιλότων.

Επιπλέον, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τους εκτοξευτές των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 κοντά στο Σταρομπογκντάνοβκα και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκούεφ με πυραύλους αέρος. Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα στην περιοχή του χωριού Σταρομπογκντάνοβκα , στην περιοχή Μικολάιβ και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chuguev, κατέστρεψαν εκτοξευτές ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 που εντοπίστηκαν από αναγνώριση», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Η αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξε 86 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, είπε ο ίδιος.

«Η επιχειρησιακή τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 86 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους δύο θέσεις διοίκησης, δύο αποθήκες πυρομαχικών, τρεις αποθήκες καυσίμων, τρεις εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και 49 οχυρά και περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού», συμπλήρωσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επίσης οκτώ ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα στις περιοχές των οικισμών Ολχοβάτοβκα, Νοβάγια Αστραχάν, Αβντέεβκα, Σαχτέρσκογιε, Κουράκοβο, Νοβοσέλοβκα Βτοράγια, Βέσελε.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 436 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), 232 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) και 2.052 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 127 αεροσκάφη, 98 ελικόπτερα, 234 S-300, Buk-M1, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Osa AKM, 436 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 2.052 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 232 εγκαταστάσεις συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων , 894 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 1.975 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων έχουν καταστραφεί», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος.

Παράλληλα, Ουκρανοί εθνικιστές που υποχωρούσαν από τη Μαριούπολη κατέλαβαν δύο ξένα πλοία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ (DPR), Έντουαρντ Μπασουρίν.

«Στο επίνειο της πόλης της Μαριούπολης, τα υπολείμματα των ουκρανικών εθνικιστικών μονάδων κατέλαβαν δύο ξένα πλοία, τα Tsarevna και Lady Augusta. Κρατώντας ομήρους τα πληρώματα αυτών των πλοίων, οι εθνικιστές του Αζόφ πυροβολούν από καταστρώματα από όλμους 120 χιλιοστών, διάφορους τύπους εκτοξευτών χειροβομβίδων και φορητά όπλα. Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ακόμη γνωστή. Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουν τις ζωές των ναυτών που κρατούνται βίαια από Ουκρανούς εθνικιστές», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ στο κανάλι της στο Telegram.

Επιπλέον, χθες, η ουκρανική πλευρά εκτόξευσε περισσότερα από 300 βλήματα και νάρκες από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών BM-21 Grad 122 mm, πυροβόλα 152 και 122 mm και όλμους 120 και 82 mm. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιοχές 14 οικισμών της δημοκρατίας έπεσαν υπό βομβαρδισμό. Τραυματίστηκαν 31 πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί. 36 κτίρια κατοικιών και οκτώ εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές.

Πλήρωμα ουκρανικού ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε: «Ευχαριστώ τους Ρώσους»

Η διάσωσή του πιλότου του ελικοπτέρου που επιχείρησε να φυγαδεύσει τους διοικητές του Τάγματος Αζόφ

Ζεύγος ουκρανικών ελικοπτέρων Mi-8 καταρρίφθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαπεράσουν τις γραμμές της Ρωσικής και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ, στην παραθαλάσσια πόλη Μαριούπολη της Αζοφικής Θάλασσας, την Τρίτη, για να βοηθήσουν τους διοικητές του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ που ήταν παγιδευμένοι στην περιοχή, να διαφύγουν.

Δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος ελικοπτέρου που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατάρριψη του Mi-8 από ένα φορητό σύστημα αεράμυνας έξω από τη Μαριούπολη, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα ρωσικά στρατεύματα και τους γιατρούς, που τους έσωσαν τη ζωή.

«Με πήραν από το ελικόπτερο ενώ ήμουν ξαπλωμένος και με μετέφεραν σε μια ιατρική μονάδα, πιθανώς. δεν είδα. Μου παρείχαν ιατρική βοήθεια, μου φρόντισαν τα πόδια και το χέρι. Δηλαδή δεν με άφησαν να πεθάνω. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο οπλοφόρος Ιβάν Γαβριλένκο, ενώ βρισκόταν σε ανάρρωση. Ο αξιωματικός υπέστη πολλαπλά τραύματα από σκάγια και σοβαρά εγκαύματα στο 55-60% του σώματός του.

Ο πλοίαρχος Μηχανικός Πτήσεων Ντμίτρι Μπουρλάκοφ, ο οποίος φαινόταν να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, πρόφερε απλώς τη λέξη: «Ευχαριστώ».

Ο Γκαβριλένκο και ο Μπουρλάκοφ νοσηλεύονται σε ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μελιτόπολη, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης. Ένας γιατρός που ανέλαβε τους άνδρες, είπε ότι η κατάστασή τους ήταν, είτε σταθεροποιημένη (στην περίπτωση του Gavrilenko), είτε σταθερή (στην περίπτωση του Burlakov), χάρη στην έγκαιρη εισαγωγή στο νοσοκομείο και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

πηγή
πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Αγία Παρασκευή

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Παρασκευή.
Διαστάσεις 18×24

Έτοιμο Γεύμα Επιβίωσης. Λουκάνικο με Κάρυ 400 gr

8,90 

Έτοιμο γεύμα μακράς διαρκείας, ιδανικό για έκτακτες καταστάσεις ανάγκης.
Λουκάνικο με Κάρυ 400 gr

Διάρκεια Ζωής: 09/ 2032
(Κάποιες κονσέρβες έχουν διάρκεια ζωής έως 2033)
Κατασκευασμένα στη Γερμανία.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Αγία Σοφία

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Σοφία.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Αντώνιος

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Αντώνιο

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Ασημένιος σταυρός 9124-Χ

31,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Ιησού Χριστό στην μπροστινή πλευρά και την Υπεραγία Θεοτόκο στην πίσω πλευρά Διαστάσεις

Αγία Ξένια

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με την Αγία Ξένια

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

200,00 

Επάργυρη εικόνα με επίχρυσο, σε κορνίζα-τζάμι, με την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα.

Διαστάσεις εικόνας: 30×40 εκ.

Πίσω στη λίστα