Συγκλονισμένος ο Κυριάκος από την μείωση πληθυσμού: Χάνω ψηφοφόρους!

Συγκλονισμένος ο Κυριάκος από την μείωση πληθυσμού: Χάνω ψηφοφόρους!

Συγκλονισμένος ο Κυριάκος από την μείωση πληθυσμού: Χάνω ψηφοφόρους!

Άφωνος έμεινε ο Κυριάκος, όταν στενοί συνεργάτες του του εξήγησαν τι ακριβώς σημαίνει «δημογραφικό πρόβλημα». Φυσικά ο εθνεγέρτης μας είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τον συγκεκριμένο όρο, διαβάζοντας τον στο ότο κιου, χωρίς όμως πραγματικά να έχει κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει και πως μεταφράζεται σε αριθμούς.

Η παρουσία του όμως στο Συνέδριο  «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» που διοργανώνεται στο Μουσείο  Ακροπόλεως, όπου θα έδινε συνέντευξη στον έμπειρο Νίκο Χατζηνικολάου, τον έκανε να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο.

Τα στοιχεία λοιπόν, τον σόκαραν: Στην τετραετία της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει καταγράψει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από συστάσεως του νεωτέρου ελληνικού κράτους. Ειδικά το 2023, ακόμα και οι γεννήσεις σημείωσαν την μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μείωση των τελευταίων δεκαετιών.

«Και τι έχουμε κάνει γι’ αυτό;» ρώτησε έντρομος ο συνήθως ψύχραιμος κυβερνήτης μας.

«Συστήσαμε σχετικό υπουργείο πρόεδρε», ήταν η απάντηση.

«Και τι κάνει το υπουργείο για το θέμα;» ρώτησε πάλι ο ηγέτης μας.

Ακολούθησε σιωπή, διότι κανένας δεν είχε το σθένος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό μας ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καν οργανόγραμμα. Ενώ λόγω της σύνθεσης του, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε υπουργείο «χωρίς οικογένεια», όπως το μυθιστόρημα του Εκτόρ Μαλό. Άλλωστε και η δραστηριότητα του υπουργείου, παραπέμπει μάλλον σε μυθιστόρημα.

«Μα έτσι όπως πάμε, θα μου τελειώσουν οι ψηφοφόροι»! Αναφώνησε ο Κυριάκος.

«Μην ανησυχείς πρόεδρε», τον καθησύχασε η σιδηρά κυρία που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του. Όχι η γιατρός, η άλλη. «Γι’αυτό ακριβώς διατηρούμε 600.000 νεκρούς στους εκλογικούς καταλόγους. Για να έχουμε καβάτζα. Άλλωστε σε λατρεύουν τόσο πολύ οι Έλληνες, που θα σε ψήφιζαν ακόμα και από τον άλλο κόσμο, με επιστολική ψήφο».

https://www.newsbreak.gr