«Συναγερμός»: Περιορίζουν όσο μπορούν τα μετρητά! Ραγδαίες εξελίξεις σε τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συμβαίνει ταυτόχρονα σε Αυστραλία και Ελλάδα…

Η αχρήματη κοινωνία εξαπλώνεται σε όλον τον δυτικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Αυστραλία:

«Κάναμε άλλο ένα βήμα προς την “Αχρήματη Κοινωνία”.

Μια μεγάλη τράπεζα έχει δηλώσει σε πελάτες της, -σε ορισμένες τοποθεσίες, ότι δεν μπορεί πλέον να κάνουν ανάληψη χρημάτων μέσω ταμείου, καθώς τα υποκαταστήματα συνεχίζουν να αποσύρουν τις υπηρεσίες.

Η τράπεζα «ANZ»-χωρίς μετρητά, επιβεβαίωσε  ότι ορισμένα υποκαταστήματα δεν διαχειρίζονται  πλέον μετρητά στο γκισέ, άλλα κατευθύνουν τους πελάτες σε “Smart ATM” για συναλλαγές με μετρητά.

Τα τελευταία στοιχεία για το ATM δείχνουν ότι, ο αριθμός των μηχανημάτων έχει μειωθεί  περισσότερο από το μισό, -από τα 14.000 (ATM) το2017, σε περίπου 6.000 στα μέσα του περασμένου έτους.

Για χρόνια τα μετρητά ήταν βασιλιάς, αλλά όχι πια».

Όπως είχατε διαβάσει σε προηγούμενο άρθρο:

«Έντονος είναι ο προβληματισμός σε πολλές περιοχές της χώρας μας καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα ΑΤΜ φαίνεται ότι αρχίζουν να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Αυτό γιατί, οι τράπεζες συρρικνώνουν διαρκώς το δίκτυο των καταστημάτων τους και πωλούν σε τρίτους το δίκτυο των ΑΤΜ τους!

Ως εκ τούτου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και ειδικά στα νησιά, η έλλειψη ΑΤΜ και οι δυσκολίες στις αναλήψεις χρημάτων είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες εξυπηρετούνται από όλο και λιγότερα ATM με συνέπεια τα μετρητά των ATM να στερεύουν.

Φυσικά όλο αυτό ανοίγει τον δρόμο στο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο έχει αποφασιστεί να έρθει ως προαιρετικό, αλλά ίσως τελικά θα επικρατήσει εκ των πραγμάτων, καθώς τα μετρητά θα κηρυχθούν, αν δεν αλλάξει κάτι, ως ασύμφορα».

Δείτε το βίντεο:

πηγή