Συντήρηση κρέατος εκτός ψυγείου σε βάζα

Το λαρδί που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυτή τη συνταγή αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, αρωματικό, με πικάντικες νότες και απαλό.

Για το μαγείρεμα, χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά:

– νερό, 2 λίτρα

– αλάτι, 400 g

– λαρδί, 4 κιλά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Από αυτό το ποσό λαρδιού, παίρνετε δοχεία των 6 λίτρων.

Για τη μαρινάδα, ανακατέψτε νερό και αλάτι.

Συμβουλή: εάν μαγειρεύετε λαρδί το καλοκαίρι, προσθέστε 200 g ανά 1 λίτρο νερού, εάν το μαγείρεμα πραγματοποιηθεί το χειμώνα, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι από 160 έως 180 g.

Βράζουμε.

Κόψτε το μπέικον σε μερίδες και βάλτε τα σε καθαρά βάζα.

Μπορείτε να πάρετε λαρδί με ή χωρίς στρώμα κρέατος – τα πάντα για το γούστο σας.

Βάζουμε 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φύλλο δάφνης, διάφορα κομμάτια μαύρου πιπεριού και μπαχάρι σε ένα βάζο

Τώρα ρίξτε τη ζεστή μαρινάδα, καλύψτε και βάλτε μια πετσέτα σε μια κατσαρόλα.

Ρίξτε ζεστό νερό πάνω από το λαιμό των βάζων και βράστε.

Μειώστε τη θερμότητα και αποστειρώστε για 2 ώρες.

Στρίβουμε τα καπάκια, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό ώστε το λίπος να σκληραίνει καλά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουμε το μπέικον και το αποθηκεύουμε στο υπόγειο ή το ντουλάπι.

Λεπτομερής ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:

Εναλλακτικά