Επίκαιρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεκδικητές της ηγεσίας, ποια είναι τα 4 πρόσωπα

Οι 4 διεκδικητές της ηγεσίας

Διεκδικητές για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαδεχθεί τον Α. Τσίπρα, φαίνεται πως είναι 4.
Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου θα ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με τον δεύτερο γύρο στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Τα 4 πρόσωπα είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολισμένο σε αμιγώς αριστερή κατεύθυνση,  ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης που αντιπροσωπεύουν τη λαικιστική εκδοχή της Αριστεράς.
Φαβορί φαίνεται η
Έφη Αχτσιόγλου.  Η πρώην υπουργός Εργασίας μοιάζει σήμερα το απόλυτο φαβορί για να διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοφιλέστατη στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κατά τη θητεία της στο υπουργείο Εργασίας διακρίθηκε για την εργατικότητά της, ενώ τα τελευταία χρόνια της αντιπολίτευσης ως τομεάρχης Οικονομίας, απέκτησε καλύτερη γνώση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Πρώτη σε σταυρούς στην πρόσφατη ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, πρώτη και στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, μοιάζει να έχει την αποδοχή της βάσης του κόμματος,  αλλά και των οπαδών.  Έχει μαζί της την κίνηση «6+6» των Τζανακόπουλου και Ηλιόπουλου -αποκολλήθηκε από την «προεδρική πλειοψηφία»- αλλά και μεγάλο μέρος της «Ομπρέλας». Έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Αλέξη Χαρίτση ώστε να είναι μόνο ένας εκ των δύο υποψήφιος.

www.bankingnews.gr

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!