Τα αεροπλανοφόρα δεν ήρθαν για την Χαμάς. Οι πύλες τις κόλασης είναι έτοιμες να ανοίξουν…

Λιβανέζος Υποστράτηγος Abbas Ibrahim τ αφεντικό των μυστικών υπηρεσιών Λιβάνου: η απόφαση ελήφθη να ανοίξουν όλα τα μέτωπα εάν το Ισραήλ τολμήσει να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας με τη βία και έγκειται στη λογική της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει», δήλωσε ο στρατηγός Ιμπραήμ, σύμφωνα με σχόλια που ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ANI).

«Εάν το Ισραήλ εισέλθει στη Γάζα με μεγάλη στρατιωτική δύναμη, ολόκληρη η περιοχή θα τυλιχτεί στις φλόγες και εάν πραγματοποιήσει δολοφονίες σε Λίβανο, Συρία και Παλαιστίνη, θα υπάρξουν πολύ βίαιες αντιδράσεις», πρόσθεσε ο Αμπάς Ιμπραήμ. Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια απίστευτη κατάσταση και δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να δώσει στον παλαιστινιακό λαό τα δικαιώματά του. »

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν το Ισραήλ εισβάλει στη Γάζα σε μια προσπάθεια να τερματίσει τη Χαμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαλείψει τη Χαμάς». «Η Χαμάς έχει διεθνή παρουσία και εμβέλεια», πρόσθεσε. Σε περίπτωση βίαιης απάντησης από το Ισραήλ, είμαι βέβαιος ότι τα μέτωπα στον Λίβανο και τη Συρία θα φουντώσουν και το Ισραήλ θα βρεθεί περικυκλωμένο από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το πλαίσιο είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί ο Λίβανος. «Ο άξονας της αντίστασης δεν θα επιτρέψει να ηττηθεί η Χαμάς», είπε ο στρατηγός Ιμπραήμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ειρήνη είναι απαραίτητη, αλλά μια δίκαιη και συνολική ειρήνη». «Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή έως ότου ο παλαιστινιακός λαός απολαύσει όλα τα δικαιώματά του», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για την ενότητα της αραβικής θέσης εναντίον του Ισραήλ, απάντησε: «Η Συρία, η Υεμένη, ο Λίβανος και το Ιράκ είναι σε θέση να κατευθύνουν πυραύλους προς την καρδιά του Ισραήλ. »

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν: «Εάν το Ισραήλ ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας, θα παράσχουμε υποστήριξη βαλλιστικών πυραύλων στη Χαμάς».

Ανατολική Μεσόγειος: Μετά την ανάπτυξη της Naval Group 12, με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford.

Οι Αμερικανοί θέλουν να στείλουν και δεύτερη ναυτική ομάδα, με το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Οι Βρετανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το ελληνικό ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο.Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει τεθεί σε Αυξημένη Κατάσταση Ετοιμότητας με την Ελληνική Φρεγάτα Υδρας κλάσης «Ψαρά» να αναπτύσσεται μαζί με τη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο για επιχειρήσεις μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και την Ομάδα της

Αν επιβεβαιωθεί για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, δεν θα είναι για τη Χαμάς.

Η ραδιοφωνία του Ισραήλ ανέφερε ότι ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων που σκοτώθηκαν έχει ήδη ξεπεράσει τους 1.200.

Η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Εταιρεία δήλωσε αυτή την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο «Χ» (πρώην Twitter), ότι «ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ ανήλθε σε περίπου 1.200 νεκρούς και περισσότερους από 2.900 τραυματίες».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι 350 Ισραηλινοί αγνοούνται από τους γύρω οικισμούς της Γάζας.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth υπολόγισε τον αριθμό των Ισραηλινών που συνελήφθησαν από τη Χαμάς σε 200.

10 χώρες έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τους υπηκόους τους στο «Ισραήλ»: Ελβετία, Ρουμανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη.
15:04 Η υπηρεσία του ΟΗΕ, UNRWA, διαβεβαιώνει ότι 9 από τους υπαλλήλους της στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν
14:52 Υπουργείο Υγείας στη Γάζα: Το 60% των νεκρών και των τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά
2:30 μ.μ. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των Ισραηλινών κρατουμένων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
14:27 Ένοπλα drones στοχεύουν οικισμούς σε Ashdod και Ashkelon. Σειρήνες συναγερμού ήχησαν και στις δύο αποικίες.
14:24 Νέος αριθμός θυμάτων Παλαιστινίων: 1055 και περισσότεροι από 5184 τραυματίες
14:23 Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτόξευσε αρκετές επιδρομές με ρουκέτες στον οικισμό Ασκελόν. Κτίρια επηρεάζονται.
13:38 20 ασθενοφόρα βομβαρδίστηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα στη Γάζα
1:18 μ.μ. Ισραηλινός στρατός: 169 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επιχείρηση κατακλυσμός Al-Aqsa
1:07 μ.μ. Δύο διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων απαγορεύτηκαν την Πέμπτη στο Παρίσι από το αρχηγείο της αστυνομίας και επέδωσαν και πρόστιμα σε όσους αποτόλμησαν να συνέλθουν.
Δήλωση της Χεζμπολάχ: «Η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή με στόχο την αύξηση του ηθικού του εχθρού αποκαλύπτει την αδυναμία της σιωνιστικής στρατιωτικής μηχανής»

dimpenews.com