Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουμε «τη χειρότερη διατροφική κρίση στη σύγχρονη ιστορία»

Οι άνθρωποι στην άλλη άκρη του πλανήτη πεθαίνουν από την πείνα αυτή την στιγμή, αλλά οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν καν ότι αυτό συμβαίνει. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς υποθέτουν πως όλα είναι καλά και κομψά. Εάν είστε από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα είναι απλά υπέροχα, θα σας παροτρύνω να δώσετε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας. Η παγκόσμια πείνα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, και αυτό συμβαίνει επειδή τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων γίνονται όλο και πιο λίγα. Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα εφιαλτικό σενάριο πριν τελειώσει αυτό το ημερολογιακό έτος.

Michael Snyder – theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Πακιστάν δεν είναι ένα από τα φτωχότερα έθνη στον κόσμο, αλλά η έλλειψη προσιτών τροφίμων αρχίζει να προκαλεί πανικό στη χώρα αυτή. Τα παρακάτω προέρχονται από το περιοδικό Time:

Το περασμένο Σάββατο στο Mirpur Khas, μια πόλη στην επαρχία Sindh του Πακιστάν, εκατοντάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν για ώρες έξω από ένα πάρκο για να αγοράσουν επιδοτούμενο αλεύρι σίτου, που προσφέρθηκαν για 65 ρουπίες το κιλό αντί για την τρέχουσα, διογκωμένη τιμή περίπου 140 έως 160 ρουπίες.

Όταν έφτασαν μερικά φορτηγά, το πλήθος ανέβηκε μπροστά, αφήνοντας αρκετούς τραυματίες. Ένας άνδρας, ο Harsingh Kolhi, ο οποίος ήταν εκεί για να φέρει ένα σακουλάκι αλεύρι πέντε κιλών στο σπίτι για τη γυναίκα και τα παιδιά του, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε στο χάος.

Βλέπουμε παρόμοια πράγματα να συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη.

Ακριβώς επειδή εξακολουθείτε να έχετε αρκετό φαγητό για να φάτε δε σημαίνει πως όλοι οι άλλοι είναι εντάξει.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα έχουν ήδη γίνει τόσο άσχημα που ακόμη και το CNN παραδέχεται ότι αντιμετωπίζουμε «τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία»:

Ωστόσο, ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της χειρότερης επισιτιστικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία κλονίζει τα παγκόσμια γεωργικά συστήματα που ήδη αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών και της πανδημίας. Οι συνθήκες της αγοράς μπορεί να έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά οι ειδικοί δεν αναμένουν επικείμενη ανακούφιση.

Αυτό σημαίνει περισσότερο πόνο για τις ευάλωτες κοινότητες που ήδη παλεύουν με την πείνα. Ενισχύει επίσης τον κίνδυνο της πείνας και του λιμού σε χώρες όπως η Σομαλία, η οποία αντιμετωπίζει αυτό που τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως «καταστροφική» επισιτιστική έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο στη Σομαλία όπου η επισιτιστική κρίση έχει πάρει «καταστροφικές» διαστάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, ολόκληρη η ήπειρος αντιμετωπίζει τώρα τη χειρότερη επισιτιστική κρίση που «έχει δει ποτέ» η Αφρική:

Σε ολόκληρη την Αφρική, από την ανατολή προς τη δύση, οι άνθρωποι βιώνουν μια επισιτιστική κρίση που είναι μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη από ό,τι έχει δει ποτέ η ήπειρος, λένε διπλωμάτες και εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα.

Παρακαλώ επιστρέψτε και διαβάστε ξανά αυτήν τη δήλωση.

Θυμάστε όλα εκείνα τα χρόνια που η Sally Struthers μας παρακαλούσε να ταΐσουμε τα πεινασμένα παιδιά στην Αφρική;

Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες είναι τώρα πολύ χειρότερες από όταν έκανε αυτές τις διαφημίσεις.

Σε ένα νοσοκομείο στη Σομαλία, θλιμμένες μητέρες φέρνουν τακτικά πολύ μικρά παιδιά που κυριολεκτικά έχουν πεθάνει από την πείνα:

«Μερικές φορές οι μητέρες μας φέρνουν νεκρά παιδιά», είπε η Farhia Moahmud Jama, επικεφαλής νοσοκόμα στην παιδιατρική μονάδα έκτακτης ανάγκης. «Και δεν ξέρουν ότι είναι νεκρά».

Εξασθενημένοι από την πείνα, οι κάτοικοι του στρατοπέδου είναι ευάλωτοι στις ασθένειες και οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω έλλειψης τροφής, είπε η Nadifa Hussein Mohamed, η οποία διαχειριζόταν τον καταυλισμό όπου έμεινε αρχικά η οικογένεια του Isak.

«Ίσως όλος ο κόσμος να πεινάει και οι δωρητές να έχουν χρεοκοπήσει, δεν ξέρω», είπε. «Αλλά καλούμε για βοήθεια και δε βλέπουμε ανακούφιση».

Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι απολύτως συγκλονισμένοι από το εύρος αυτής της κρίσης.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο αριθμός των Αφρικανών που αντιμετωπίζουν «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια» έχει εκραγεί:

Ο αριθμός των Ανατολικοαφρικανών που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια –όταν η έλλειψη τροφής θέτει σε άμεσο κίνδυνο ζωές ή τα προς το ζην– έχει αυξηθεί κατά 60% μόλις τον τελευταίο χρόνο και κατά σχεδόν 40% στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. WFP).

Δυστυχώς, πολλοί Αμερικανοί απλώς δεν θα νοιάζονται για το τι συμβαίνει εκεί, εφόσον έχουμε αρκετό φαγητό εδώ.

Φυσικά, οι προμήθειες τροφίμων συνεχίζουν να στενεύουν και στην πλευρά μας του πλανήτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, η συγκομιδή καλαμποκιού μας φέτος ήταν η μικρότερη των τελευταίων 15 ετών:

Το περασμένο έτος ήταν μια κακή χρονιά για το καλαμπόκι – η τελευταία έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) δείχνει ότι οι συνθήκες ξηρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές στις καλλιέργειες.

Το USDA μείωσε απροσδόκητα τις προοπτικές του για την εγχώρια παραγωγή καλαμποκιού εν μέσω σοβαρής ξηρασίας στη δυτική ζώνη των αγροκτημάτων. Οι αγρότες στη Νεμπράσκα, το Κάνσας και το Τέξας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωράφια που μαστίζονταν από την ξηρασία.

Ο οργανισμός εκτίμησε ότι οι αγρότες συγκέντρωσαν 79,2 εκατομμύρια στρέμματα, μια μείωση κατά 1,6 εκατομμύρια στρέμματα σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση – τη μικρότερη συγκομιδή στρεμμάτων από το 2008.

Αυτό δε θα ήταν τόσο κακό αν ο πληθυσμός μας εξακολουθούσε να έχει το ίδιο μέγεθος που ήταν το 2008.

Άλλες συγκομιδές ήταν επίσης εξαιρετικά απογοητευτικές, και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνει σταθερά τις τιμές των τροφίμων.

Σε αυτό το σημείο, το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ ξοδεύει 72 περισσότερα δολάρια για φαγητό το μήνα από ό,τι την ίδια εποχή πριν από ένα χρόνο:

Καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποδεκατίζει τους προϋπολογισμούς των αμερικανικών οικογενειών, η έκθεση του Δεκεμβρίου από το Moody’s Analytics έδειξε πως οι οικογένειες ξοδεύουν περίπου 72 $ περισσότερα για φαγητό το μήνα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Αυτός ο αριθμός προκύπτει από μια έκθεση που λέει πως το τυπικό νοικοκυριό των ΗΠΑ ξεπληρώνει 371 δολάρια σε αγαθά και υπηρεσίες περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, η τιμή των αυγών έχει ξεφύγει εντελώς.

Πρόσφατα βρήκα ένα άρθρο σχετικά με μια ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης που τώρα πληρώνει τριπλάσια για τα αυγά από ό,τι κάποτε:

Απλώς φαίνεται ότι το κόστος των πάντων αυξάνεται αυτές τις μέρες και αυτό περιλαμβάνει τις τιμές των αυγών, οι οποίες επηρεάζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. «Αγοράζαμε 15 ντουζίνες αυγά από τον Sam’s για 23 δολάρια. Τώρα είναι 68 δολάρια», είπε η Cindy Gutierrez, η ιδιοκτήτρια του Creative Cakes. «Τώρα είναι περίπου 63 για 15 δωδεκάδες και είναι επίσης δύσκολο να πάρεις 15 δωδεκάδες», είπε η Caitlyn Wallace, η ιδιοκτήτρια του Catie Pies.

Οι τιμές των αυγών έχουν τριπλασιαστεί από την αρχική τους τιμή. Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, οι τιμές των αυγών αυξήθηκαν κατά 10% τον Οκτώβριο του 2022 και αυτή η αύξηση συνέχισε να αυξάνεται. Αυτό προκαλεί ένα φαινόμενο ντόμινο σε εστιατόρια, επιχειρήσεις και αρτοποιεία που χρησιμοποιούν αυγά.

Οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν τόσο γρήγορα τώρα, και τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Καθώς προχωράμε, η ευρεία χρήση των «beetleburgers» είναι μια από τις «λύσεις» που η παγκόσμια ελίτ αρχίζει να πιέζει:

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα Beetleburger θα μπορούσαν σύντομα να βοηθήσουν στην τροφοδοσία του κόσμου. Οι προνύμφες των ανατριχιαστικών ερπυστριοφόρων – πιο γνωστές ως αλευροσκουλήκια – θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση κρέατος για την ανακούφιση της πείνας παγκοσμίως. Η διαδικασία χρησιμοποιεί ένα κλάσμα της γης και του νερού και εκπέμπει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή γεωργία.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Ynsect σχεδιάζει ένα παγκόσμιο δίκτυο εκμεταλλεύσεων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων φυτωρίων και σφαγείων. Ένα πιλοτικό εργοστάσιο έχει ήδη εγκατασταθεί στο Dole στην περιοχή Bourgogne-Franche-Comte της Γαλλίας.

Δεν ακούγεται νόστιμο;

Φυσικά αυτά τα “beetleburger” θα είναι απλώς μια σταγόνα στον κουβά.

Ανεξάρτητα από το τι προσπαθήσει η παγκόσμια ελίτ, δε θα μπορέσει να σταματήσει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία» από το να επιδεινωθεί πολύ.

Θα σας παροτρύνω λοιπόν να προμηθεύεστε όσο ακόμα μπορείτε.

Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται λίγο πιο στενές με κάθε μέρα και έχω την αίσθηση ότι το 2023 θα έχει πολλές «απροσδόκητες εκπλήξεις» για όλους μας.

https://www.freepen.gr/2023/01/blog-post_983.html