• FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...
Τα μπάνια του λαού τη δεκαετία του 60

Τα μπάνια του λαού τη δεκαετία του 60

Τα μπάνια του λαού τη δεκαετία του 60

Ένα σπάνιο φιλμ από το αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει εικόνες από το καλοκαίρι του 1961 και την εξόρμηση των Αθηναίων στις πλαζ του Σαρωνικού.

Με λεωφορεία, λιγότερα ΙΧ, ακόμα και με ποδήλατα, οι Αθηναίοι ξεχύνονταν στις παραλίες για να δροσιστούν. Μάλιστα, στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από τον «εκσυγχρονισμό» των εγκαταστάσεων όπου οι πολίτες μπορούσαν να χαρούν τα καταγάλανα νερά δωρεάν. «Αληθινή και πάμφθηνη διασκέδαση για τον καθένα» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του αφηγητή.
@e.karidi #fyp #διακοπες #summer #καλοκαιρι ♬ soft waves – sunday museum & Jowally

Το φιλμ δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα του Twitter όπου πολλοί χρήστες σχολίασαν όχι μόνο την σαρωτική ακρίβεια της εποχής μας, αλλά και επικαλούνται και την αδιανόητη ατάκα του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες να μην κατακλύζουν τις παραλίες τον Αύγουστο καθώς έρχονται οι τουρίστες και… δεν χωράμε!

πηγή