• mentagion-taxiarxis-mantamadou
    Ταξιάρχης Μιχαήλ - Μενταγιόν
    Μενταγιόν με αλυσίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδου) Διαστάσεις μενταγιόν:...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr

ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΑΛΑΔΩΤΗ)

 

 

ΥΛΙΚΑ ( για 4-5 άτομα)

  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια άσπρα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια ή 3-4 φύλλα μαρουλιού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κ.σ. φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 2 λίτρα νερό (περίπου)
  • Αλάτι & πιπέρι

 

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια.  Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο μαιντανό. Τα βράζουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτουμε το μάραθο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και το βάζουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια κάνουμε ένα «αυγόκομμα» με ταχίνι. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το λεμόνι στο μπλέντερ μέχρι να αρχίζει να πήζει πολύ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζωμό,  χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά-σιγά στην σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην «κόψει» και να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις αρχίζει να βράζει σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή με φέτες λεμονιού, πασπαλισμένη με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μάραθο.

 

πηγή