«Θα γίνει κάτι που κανείς δεν περιμένει!»: Επτά σημαντικές προφητείες των Αγίων Πατέρων για τη Ρωσία

«Θα γίνει κάτι που κανείς δεν περιμένει!»: Επτά σημαντικές προφητείες των Αγίων Πατέρων για τη Ρωσία

«Θα γίνει κάτι που κανείς δεν περιμένει!»: Επτά σημαντικές προφητείες των Αγίων Πατέρων για τη Ρωσία

Ο Κύριος βράβευσε πολλούς αγίους πατέρες με το χάρισμα της προφητείας. Τι ακριβώς όμως προέβλεψαν για τη χώρα μας, πώς έβλεπαν το μέλλον της; Τι τύχη επιφυλάσσει στους Ορθόδοξους Χριστιανούς και σε άλλους λαούς; Και εμείς, οι απλοί πιστοί, θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε με κάποιο τρόπο την εξέλιξη των καθοριστικών παγκόσμιων γεγονότων;

Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ:

«…Όταν έρθει το τέλος των καιρών, η Ρωσία θα γίνει ένα με όλα τα άλλα σλαβικά εδάφη και λαούς.

Αυτό για το οποίο έχει μιλήσει ο Επουράνιος Πατέρας από την αρχή του χρόνου μέσω του στόματος των Αγίων Του Αγίων θα συμβεί: το Πανρωσικό Βασίλειο θα θριαμβεύσει και θα αναστηθεί, και όλα τα άλλα έθνη θα τρέμουν μπροστά του. Και αυτό είναι τόσο αληθινό όσο και το γεγονός ότι ο Κύριος είναι άγιος. Τα εδάφη της Κωνσταντινούπολης και της Ιερουσαλήμ θα καταληφθούν. Η Τουρκία θα χωριστεί επίσης σε μέρη».

Ο Άγιος Θεοφάνης ο Ερημικός:

«…Πολλά σημάδια του Θεού μας αποκαλύφθηκαν όταν ο Κύριος προστάτεψε τα εδάφη μας από εχθρούς και κατέκτησε έθνη για αυτούς. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να γιορτάσουμε – το κακό δεν έχει ακόμη νικηθεί εντελώς! Αλήθεια όμως δεν θα έχουμε χρόνο να συνέλθουμε; Άλλωστε, ο Επουράνιος Πατέρας μας έχει ήδη τιμωρήσει  με τη Δύση τόσες φορές, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τίποτα. Είμαστε κολλημένοι σε αυτή τη λάσπη μέχρι τα αυτιά μας, κι όμως μένουμε αδιάφοροι, τυφλοί και κουφοί… Χορεύουμε σε αυτή τη διαβολική φρενίτιδα, σαν τρελοί, εντρυφώντας στην απερισκεψία και την κακία! Και, αν συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα, τότε ο Θεός θα μας στείλει ξένους δασκάλους – ένα τέτοιο μάθημα θα μας φέρει στα συγκαλά μας πολύ σύντομα».

Σεραφείμ Βυρίτσκι:

«…Θα έρθει η στιγμή που οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τον Κύριο όχι από διωγμό, αλλά από χρήματα και κοσμικές απολαύσεις – και τότε ακόμη περισσότερες ψυχές θα χαθούν από ποτέ. Η εμφάνιση θα παραμείνει: θα χτίσουν ναούς και δεν θα σταματήσουν να τους επισκέπτονται, αλλά το κακό θα βασιλεύει ήδη στη γη. Η αληθινή Εκκλησία θα διώκεται πάντα και η σωτηρία μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από θλίψεις και ασθένειες… Ωστόσο, η σωτηρία είναι ακόμα προετοιμασμένη για αυτόν τον κόσμο – και ακριβώς από τη ρωσική γη».

Ιερομόναχος Αριστοκλής:

«…Τώρα βασίλευσε στη γη ο προ του Αντιχρίστου: η κρίση του Κυρίου εκτελείται στους ζωντανούς, και αυτό που συμβαίνει θα επηρεάσει όλους ανεξαιρέτως. Όλα ξεκινούν από τη Ρωσία, αλλά σύντομα θα επηρεάσουν και άλλες χώρες, και όμως η Πατρίδα μας θα σωθεί. Αλλά πρέπει να υπομείνουμε πολλά βάσανα και πίκρες – ολόκληρη η ρωσική γη θα μετατραπεί σε ένα είδος φυλακής.

Αλλά μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και από αυτό – προσευχηθείτε στον Θεό για συγχώρεση, μετανοήστε και κάντε καλές πράξεις, ακόμα κι αν είναι ασήμαντες με την πρώτη ματιά. Εξάλλου, ακόμη και το φτερό ενός κουνουπιού έχει το δικό του βάρος, αλλά η ζυγαριά του Επουράνιου Πατέρα είναι πολύ ακριβής. Και όταν ένα τέτοιο μικρό πράγμα γέρνει το ποτήρι του καλού προς την κατεύθυνση του, τότε ο Κύριος θα ελεήσει τη Ρωσία. Και ο Σταυρός της Σωτηρίας θα λάμψει σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί η ρωσική γη θα γίνει φάρος σωτηρίας για όλους τους άλλους λαούς».

Σεβασμιώτατος Ιωάννης της Σαγκάης:

«…Ξύπνα από την τεμπελιά σου! Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τη δόξα των παθών της στη ρωσική γη, και θα σας πλύνει και θα σας καθαρίσει από τις κακίες! Τίμα την Ορθόδοξη πίστη, δυναμώσου σε αυτήν, αγωνίσου να γίνεις άξιος της Βασιλείας των Ουρανών και των ουράνιων ομορφιών της! Σήκω, Αγία Ρωσία! Σου δόθηκε να πιεις από το ποτήρι της οργής του Κυρίου, αλλά όταν τελειώσει το μαρτύριο σου, η αλήθεια θα παραμείνει μαζί σου και θα λάμψεις στη δόξα του Θεού. Και βλέποντας αυτή τη λάμψη, όλα τα έθνη και οι άρχοντες τους θα προσκυνήσουν μπροστά σας, υμνώντας τον Σωτήρα».

Ο Σεβασμιώτατος Ανατόλιος της Οπτίνας:

«…Θα αρχίσει μια δυνατή καταιγίδα (εδώ ο Γέροντας μιλάει για τη σοβιετική περίοδο), και το ρωσικό πλοίο θα ναυαγήσει. Μόνο είναι δυνατό να ξεφύγουμε από τα συντρίμμια – ο λαός μας δεν θα χαθεί, δεν θα χαθεί στη βρυχόμενη άβυσσο. Αλλά πρέπει να κάνουμε προσευχές – ένθερμες και ένθερμες. Τότε το θαύμα του Κυρίου θα αποκαλυφθεί στα μάτια μας και σε μια στιγμή τα συντρίμμια του κατεστραμμένου πλοίου θα ενωθούν ξανά μεταξύ τους… Και αυτό το υπέροχο πλοίο θα ακολουθήσει περαιτέρω – κατά μήκος του μονοπατιού που του έχει ορίσει ο Επουράνιος Πατέρας .»

Άγιος Θεoφάνης Πολτάβας:

«…Η Ρωσία θα στραφεί ξανά στη μοναρχία και την απολυταρχία. Ο μελλοντικός κυβερνήτης έχει ήδη επιλεγεί από τον Θεό – θα είναι ένα άτομο με ένθερμη πίστη, λαμπρό μυαλό και ανυποχώρητη θέληση. Πρώτα θα βάλει σε τάξη την Ορθόδοξη Εκκλησία, απομακρύνοντας όλους τους ψεύτικους επισκόπους από εκεί. Σχεδόν όλοι οι πρώην λειτουργοί θα εκδιωχθούν, αλλά τη θέση τους θα πάρουν νέοι επίσκοποι – δίκαιοι και αληθινοί πιστοί.

«Θα γίνει κάτι που κανείς δεν περιμένει!»: Επτά σημαντικές προφητείες των Αγίων Πατέρων για τη Ρωσία

Κάτι που κανείς δεν περιμένει ότι θα συμβεί. Η Ρωσία θα σηκωθεί από τις στάχτες και αυτό θα συγκλονίσει τον υπόλοιπο κόσμο. Η Ορθόδοξη πίστη θα θριαμβεύσει και θα είναι μια νέα Ορθοδοξία – ευάρεστη και αναγνωρισμένη από τον Θεό».

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.