• FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr

Θα γίνει ξαφνικά: Σε θέση μάχης οι πυρηνικοί RS-28 της Ρωσίας – ΒΙΝΤΕΟ

Όσα φέρνει η ώρα…

Ο πύραυλος RS 28 είναι τώρα έτοιμος για χρήση, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το RIA. 

Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός πύραυλος επόμενης γενιάς, που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει «αήττητο», έχει αναπτυχθεί σε ετοιμότητα μάχης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της κρατικής διαστημικής υπηρεσίας  Roscosmos.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έχει σχεδιαστεί για να ξεφεύγει από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας!

Ο Πούτιν, ο οποίος έχει προειδοποιήσει τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει πως αυτό το όπλο θα κάνει τους εχθρούς της Ρωσίας να «σκεφτούν δύο φορές».

Με βάρος άνω των 200 τόνων και ικανό να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε κάποτε ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να χτυπήσει «οποιονδήποτε στόχο στη Γη». 

Βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2009 και έχουν γίνει διάφορες δοκιμές από το 2016. Έχει γίνει κατανοητό ότι προορίζεται να αντικαταστήσει το R-36M ICBM (SS-18) στο οπλοστάσιο της Ρωσίας. 

Η Δύση το αποκαλεί «Σατανάς 2» 

Δυτικοί αναλυτές ονόμασαν το πυραυλικό σύστημα Sarmat «Satan 2». Είναι ένας από τους ρωσικούς πυραύλους επόμενης γενιάς και περιλαμβάνει επίσης τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Avangard.

Ζυγίζει περισσότερο από 200 τόνους. Η Ρωσία αποκαλύπτει ότι ο Sarmat μπορεί να φτάσει τα 16.000 μίλια/ώρα και μπορεί να αναπτύξει 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο.

Με τον Sarmat, η Ρωσία έχει την επιλογή να εκτοξεύσει πάνω από οποιονδήποτε από τους πόλους της Γης. Θεωρείται μια μεγάλη πρόκληση για τα επίγεια και τα δορυφορικά συστήματα ραντάρ και παρακολούθησης.

Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ξαφνικά, άπαξ και η Ρωσία νιώσει πραγματική απειλή του ζωτικού της χώρου, σμπαραλιάζοντας τα όποια σχέδια για παγκόσμια ειρήνη και διακυβέρνησης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.


πηγή