• CO.7881559
    Σημαία Κύπρου
    Σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές
  • Ο-εαυτός-μας-και-ο-άλλος
    Ο εαυτός μας και ο άλλος
    Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ (Anthony Bloom) Ανθολόγηση...

Θέλουν να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης «Για όλους» που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να καταλάβουμε πού μπορεί να πάει αυτό. Για μια στιγμή, θα ήθελα να φανταστείτε ένα μάλλον ανατριχιαστικό «φανταστικό» σενάριο. Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, όλοι οι «πολίτες του κόσμου» θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη «ψηφιακή ταυτοποίηση» διαφορετικά δε θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο νέο παγκόσμιο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει τα νέα τους «ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας», αλλά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα νομίσματα πρέπει «να αποδείξετε ότι είστε αυτός που λέτε πως είστε» και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης που έχει εισαχθεί. Καθώς τα μετρητά καταργούνται σταδιακά, όσοι αντιστέκονται στο να είναι μέρος του νέου παγκόσμιου συστήματος ωθούνται όλο και περισσότερο στα εξωτερικά περιθώρια της κοινωνίας.

Michael Snyder – theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σχεδόν κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τους απασχολήσει πλέον, τους έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο να λάβουν δάνεια και αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού. Και μετά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εγγραφεί «πρόθυμα» για το νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, ανακοινώνεται ότι το σύστημα θα γίνει πλέον υποχρεωτικό. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν έχει εγγραφεί, δε θα μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει, να βρει δουλειά ή να έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Ίσως πιστεύετε ότι υπερβάλλω τους κινδύνους ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης.

Μακάρι να το έκανα.

Μόλις εισαχθεί ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, θα γίνει γρήγορα η πιο σημαντική μας μορφή ταυτοποίησης.

Θα γίνει πιο σημαντικό από την άδεια οδήγησής σας και πιο σημαντικό από τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας.

Πολύ γρήγορα, θα γινόταν απαραίτητο για σχεδόν κάθε οικονομική συναλλαγή που κάνετε στο διαδίκτυο.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν πως αυτό θα ήταν καλό. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι πολλοί απατεώνες και κλέφτες στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες.

Και θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη οικονομική ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά είμαι 100 τοις εκατό κατά οποιουδήποτε τύπου παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης, επειδή η πιθανότητα τυραννίας θα ήταν εκτός διαγραμμάτων.

Δυστυχώς, αυτός είναι ακριβώς ο τύπος συστήματος που προτείνεται τώρα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε μια σύνοψη πολιτικής του Μαΐου 2023 με τίτλο «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο — ένα Ανοιχτό, Ελεύθερο και Ασφαλές Ψηφιακό Μέλλον για Όλους», μας λένε πως «ένα ανοιχτό, ελεύθερο, ασφαλές και ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μέλλον» είναι απολύτως κρίσιμο για την «επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης»:

Η παρούσα σύνοψη προτείνει την ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου που θα καθορίζει αρχές, στόχους και δράσεις για την προώθηση ενός ανοιχτού, ελεύθερου, ασφαλούς και ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος, που θα εδράζεται στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιτρέπει την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σκιαγραφεί τομείς στους οποίους η ανάγκη για ψηφιακή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων είναι επείγουσα και ορίζει πώς ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης στη δήλωση για τον εορτασμό της εβδοκοστής πέμπτης επετείου των Ηνωμένων Εθνών (ψήφισμα 75 της Γενικής Συνέλευσης /1) στη «διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την ψηφιακή συνεργασία» παρέχοντας ένα παγκόσμιο πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι ουσιαστικό για τη δράση πολλών ενδιαφερομένων που απαιτείται για να ξεπεραστούν οι ψηφιακές διαφορές, οι διαφορές δεδομένων και καινοτομίας και να επιτευχθεί η διακυβέρνηση που απαιτείται για ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον.

Οι περισσότεροι άνθρωποι του γενικού πληθυσμού δν θα ανησυχούσαν πολύ μετά την ανάγνωση αυτής της εισαγωγικής παραγράφου.

Αλλά όπως λένε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Αν μεταβείτε στη σελίδα 8 της σύνοψης πολιτικής, θα βρείτε την ενότητα όπου προτείνεται ένα σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης «συνδεδεμένο με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας»:

Τα ψηφιακά αναγνωριστικά που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση των επιλέξιμων δικαιούχων. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των διαρροών, των σφαλμάτων και του κόστους στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.

Το ανέφερα εν συντομία τις προάλλες, αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι κατάλαβαν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για όλους μας.

Κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, εάν το κοινωνικό σας πιστωτικό σκορ πέσει πολύ χαμηλό, θα μπορούσατε να μπείτε σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα «ψηφιακά σας προνόμια» θα αναστέλλονταν για λίγο, και αυτό θα σήμαινε ότι δε θα μπορούσατε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ζήσετε την κανονική σας ζωή κατά τη διάρκεια της τιμωρίας σας.

Φυσικά, αν επιμένετε να είστε «επαναλαμβανόμενοι παραβάτες» αρκετές φορές, θα μπορούσαν να ανακαλέσουν οριστικά τα «ψηφιακά σας προνόμια».

Τι θα κάνατε τότε;

Δε θα μπορούσατε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τίποτα.

Δε θα μπορούσατεςνα βρεις δουλειά.

Δε θα μπορούσατε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα ήσασταν εντελώς έξω από την κοινωνία.

Μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ μακριά.

Σε τρεις μήνες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «επιβάλλει» όλα τα κράτη μέλη να προσφέρουν ένα «ψηφιακό πορτοφόλι ταυτότητας» για κάθε έναν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα στο πλαίσιο του eIDAS 2.0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη προσφέρουν ένα πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας (DIW) σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Τουλάχιστον το 80% των πολιτών θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν μια λύση ψηφιακής ταυτότητας για πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες έως το 2030».

Αρχικά, η συμμετοχή ιδιωτών και επιχειρήσεων στο σύστημα της ΕΕ θα είναι εθελοντική.

Όμως τα τελευταία χρόνια είδαμε πόσο γρήγορα τα «εθελοντικά» μέτρα μπορούν να γίνουν «υποχρεωτικά».

Όταν λέω ότι ζούμε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, δεν αστειεύομαι.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαθέσουν CBDC.

Και υπάρχει λόγος για τον οποίο η «ψηφιακή ταυτοποίηση» έχει γίνει ξαφνικά τόσο καυτό ζήτημα.

Πραγματικά θέλουν να φτιάξουν μια ψηφιακή φυλακή για όλους μας, και αν σκοπεύετε να αντιταχθείτε, είναι τώρα η ώρα να το κάνετε.

https://www.freepen.gr/2023/08/blog-post_51.html