Θέμα μερικών μηνών να ξεκινήσει Γ’ Παγκόσμιος. Η Ρωσία προειδοποιεί για τα F-16. Δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από το να βομβαρδίσουν τα Νατοϊκά αεροδρόμια

Η Ρωσία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσβολής των αεροπορικών βάσεων σε Πολωνία, Σλοβακία και Ρουμανία

Σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή μπορεί να εισέλθει ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας-Δύσης καθώς όπως είπε σήμερα η Μόσχα: «Ακούμε πως η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ για τα αεροσκάφη F-16, σε Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβακία και ετοιμαζόμαστε», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω τι εννοεί, αλλά είναι σαφές ότι εννοεί πλήγμα στις βάσεις από τις οποίες θα επιχειρούν!

«Ακούμε ήδη σχόλια ότι, εν μέσω της σημαντικής καταστροφής της υποδομής των αεροδιαδρόμων της Ουκρανίας, τα F-16 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ενδέχεται να εκτελούν τις αποστολές τους από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Σλοβακία», είπε χαρακτηριστικά το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Όπως τονίζεται, η Μόσχα θα το δει ως συμμετοχή αυτών των χωρών στην σύγκρουση και θα αναγκάσει την Ρωσία να καταφύγει σε «μέτρα αντίδρασης».

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει πως «οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους συνεχίζουν να δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια»!
Να σημειώσουμε ότι μια τέτοια ενέργεια της Ρωσίας, νομιμοποιείται από το διεθνές δίκαιο αφού απρόκλητα (η Ουκρανία δεν είναι έχει συμμαχική συνθήκη με καμία χώρα του ΝΑΤΟ) θα χρησιμοποιηθεί έδαφος χώρας του ΝΑΤΟ για απ’ευθείας ενέργειες κατά της Ρωσίας, έστω και αν στο κόκπιτ των μαχητικών βρίσκονται Ουκρανοί.

πηγή