Τηλέφωνα χωρίς εφαρμογές! Το μέλλον των smartphone είναι η AI;

Οι κατασκευαστές smartphone ενσωματώνουν όλο και περισσότερο την τεχνολογία AI στις συσκευές τους. Οι Google, Samsung, OPPO, OnePlus, Honor, και Xiaomi είναι μόνο μερικά παραδείγματα εταιρειών που έχουν προσθέσει δυνατότητες ΑΙ στα τηλέφωνα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta βελτιώνει επίσης την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο μέσω AI.

Στο Mobile World Congress 2024, η Deutsche Telekom παρουσίασε μια πρωτοποριακή ιδέα: ένα smartphone που στερείται παραδοσιακών εφαρμογών, βασιζόμενο αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Η καινοτομία αυτή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm και την Brain.AI, στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αλληλεπίδραση των χρηστών.

AI smartphone

Αυτό το concept smartphone λειτουργεί μέσω ενός βοηθού AI, εξαλείφοντας την ανάγκη για συμβατικές εφαρμογές. Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, οι πιθανές λειτουργίες περιλαμβάνουν την εκτέλεση εργασιών, τις ταξιδιωτικές συστάσεις, και την απρόσκοπτη επικοινωνία. Το AI smartphone υπόσχεται αποτελεσματικότητα με την ενοποίηση λειτουργιών που συνήθως κατανέμονται σε πολλαπλές εφαρμογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι εφαρμογές θα έχουν καταστεί παρωχημένες, προβλέποντας ευρεία υιοθέτηση εντός 5-10 ετών. Αν και προς το παρόν αποτελεί μία ιδέα, η προοπτική αυτή αντανακλά την επιταχυνόμενη κυριαρχία της AI σε σύνθετες εργασίες. Η εμπορική διαθεσιμότητα παραμένει αβέβαιη, αλλά το concept υπογραμμίζει τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της AI στον επαναπροσδιορισμό της λειτουργικότητας των smartphone.

πηγή