Το καλοκαίρι ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η ώρα του Τρίτου Ναού είναι κοντά

Πολιτική και θρησκεία γίνονται ένα

Το καλοκαίρι ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η ώρα του Τρίτου Ναού είναι κοντά και πως λαμβάνει χώρα «διοχέτευση» κρατικών πόρων για την κατασκευή του!

Πλέον έχει ξεκινήσει εισβολή στην Γάζα, από την οποία ενδεχομένως ξεπηδήσει μια «νέα τάξη πραγμάτων» στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο!

Πλέον οι ίδιοι οι χριστιανοί πολιτικοί κάνουν αναφορά πως έχει έρθει η ώρα για τον τρίτο Ναό, ενώ άλλοι μαζεύουν λεφτά για να ανεγερθεί, όπως λένε!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Marjorie Taylor Greene, από την Georgia: Εργάζεται, όπως λέει, προφανώς μαζί με άλλους, «για την ανοικοδόμηση του (Τρίτου) Ναού – όπως σε αυτόν που χτίστηκε αρχικά από τον Βασιλιά Σολομώντα πριν από 3.000 χρόνια».

Η βουλευτής γράφει πως «έχει δωρίσει στο Temple Institute στο Ισραήλ, ένα ταμείο που βοηθά στην ανοικοδόμηση του εβραϊκού ναού στο Όρος του Ναού στο Ισραήλ». Η ομάδα, γνωστή ως Machon HaMikdash στο Ισραήλ, ιδρύθηκε για να ανοικοδομήσει τον Ναό στην θέση του ισλαμικού ιερού Dome of the Rock (Θόλος του Βράχου/Τζαμί Αλ Άκσα) και να αποκαταστήσει την θυσία ζώων.

Η τοποθεσία – η πιο ιερή στον κόσμο για τους Εβραίους και η τρίτη πιο ιερή για τους μουσουλμάνους – είναι ένα σημείο ανάφλεξης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, η οποία ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς φέρεται να επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Μέλη της τρομοκρατικής ομάδας περιέγραψαν την επίθεση ως υπεράσπιση του συγκροτήματος του τζαμιού Al-Aqsa, το οποίο περιλαμβάνει τον Θόλο του Βράχου.

Πλέον υπάρχουν πολιτικοί που στηρίζουν την ανοικοδόμηση του ναού ακόμα και χρηματικά!

Όπως έχετε διαβάσει:

Ο όρος Τρίτος Ναός χρησιμοποιείται σε σχέση με την θεωρητική ανοικοδόμηση ενός Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος θα διαδεχθεί και τον αρχικό Ναό του Σολομώντα (ο οποίος χτίστηκε υπό τον Σολομώντα και καταστράφηκε το 587 π.Χ. από τους Νεοβαβυλώνιους) και τον Δεύτερο Ναό (που χτίστηκε υπό την Αχαιμενιδική Περσική Αυτοκρατορία και καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους).

Η Ιερουσαλήμ, όπου επιδιώκεται να κτιστεί ο Τρίτος Ναός, ή αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Το ενδεχόμενο να κτιστεί ο Τρίτος Ναός στο όρος του Ναού φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους! Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους. Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Πλέον η σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ φέρνει όλο και πιο κοντά την διεθνή παρέμβαση στα Ιεροσόλυμα, η οποία θα σημάνει την απαρχή κοσμογονικών εξελίξεων στον πλανήτη, καθώς αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», ίσως καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Όπως έγραφε το france24 το καλοκαίρι: «Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για νέο εβραϊκό ναό στην τοποθεσία Al-Aqsa (στο Όρος του Ναού»! Πλησιάζει η ώρα;

πηγή