Το κρέας της MATRIX! Δεν είναι ταινία, θα το δίνουν αντί για ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ και ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

Τα πράγματα σοβαρεύουν…

Η Matrix FT ., κορυφαίος κατασκευαστής βρώσιμων, χωρίς ζώα, φυτικών ικριωμάτων και μικροφορέων για τηΝ βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών, είναι περήφανη που ανακοινώνει το πρώτο καλλιεργημένο κοτόπουλο κατασκευασμένο στο Οχάιο!!!

Την ώρα που τα κρέατα ακριβαίνουν, η παραγωγή μειώνεται και κτηνοτροφικές μονάδες κλείνουν, η εταιρεία ΜΑΤΡΙΞ, τυχαίο όνομα, ετοιμάζει το κρέας του Μάτριξ, θα μπορούσε να γράψει κάποιος.

Η Matrix FT διαθέτει εργαστήρια μηχανικής και εγκαταστάσεις βιολογικών δοκιμών (ένα υγρό εργαστήριο), όπου διεξάγονται πειράματα κυτταροκαλλιέργειας για τη δοκιμή απόδοσης, ασφάλειας τροφίμων, στειρότητας και πολλά άλλα. Η Matrix FT προσφέρει επίσης Υπηρεσίες Έρευνας Συμβάσεων στο υγρό εργαστήριό της για εταιρείες καλλιέργειας κρέατος.

Οι μικροφορείς που κατασκευάζονται στην Matrix FT χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό κυττάρων σε βιοαντιδραστήρες για προϊόντα καλλιέργειας κρέατος. Τα ικριώματα χρησιμοποιούνται για τον πολλαπλασιασμό, την ωρίμανση και τη διαφοροποίηση των κυττάρων, την σηματοδότηση γονιδιακών εκφράσεων και έκφρασης πρωτεϊνών, την μετατροπή των κυττάρων σε σύνθετες δομές ιστών ή καλλιεργημένο κρέας.

Οι πελάτες της Matrix FT αναπτύσσουν σύνθετα προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση τα κύτταρα. Η Matrix FT ενεργοποιεί τις διαδικασίες τους παρέχοντας τρισδιάστατες εξωκυτταρικές μήτρες στις οποίες τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, παρέχοντας παράλληλα υφή και πάχος στο προϊόν.

Οι πρωτογενείς μυοβλάστες κοτόπουλου ελήφθησαν από έναν συνεργάτη του πανεπιστημίου και καλλιεργήθηκαν από τη Heidi Coia , PhD., Διευθύντρια Ανάπτυξης Προϊόντων και Καινοτομίας στην Matrix FT. Τα κύτταρα στη συνέχεια συλλέχθηκαν και συνδυάστηκαν με ένα αποκλειστικό μείγμα φυτικών πρωτεϊνών για να δημιουργήσουν υβριδική κοτομπουκιά. Το μείγμα παναρίστηκε και σερβίρεται!

«Είχε υπέροχη γεύση, υφή και με χαρά δώσαμε ένα μικρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα προσαρμόσιμα προϊόντα μας μπορούν να συνεισφέρουν στα τρόφιμα», λένε από την εταιρεία…

πηγή