«Το λιμάνι χάνεται κάτω από το νερό, η Αγία Σοφία γίνεται νησί, η Αριστοτέλους βαθιά πισίνα…»

Τι θα γινόταν αν η βροχή της Θεσσαλίας έπεφτε στη Θεσσαλονίκη; – Τι δείχνει ψηφιακό μοντέλο εδάφους που εφάρμοσε η Οικολογία – Πράσινη Λύση

Το ερώτημα χιλιοδιατυπωμένο, μετά τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία: Τι θα γινόταν αν αυτή η βροχή έπεφτε στη Θεσσαλονίκη; Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φίλιππος Γκανούλης και η παράταξή του «Οικολογία – Πράσινη Λύση» δίνουν την απάντηση και μάλιστα επιστημονικά, με τη χρήση ψηφιακού μοντέλου εδάφους.

«Πολλοί μας ρωτάνε τι θα γινόταν αν η βροχή της Θεσσαλίας (Daniel) έπεφτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Ε λοιπόν στην Οικολογία – Πράσινη Λύση το μοντελοποιήσαμε! (ως έναν πρώτο βαθμό)», εξηγεί σε ανάρτησή του ο Φίλιππος Γκανούλης και δίνει στη δημοσιότητα έναν σοκαριστικό χάρτη.

«Με τη βοήθεια του φίλου της παράταξης, διδάκτορα πολιτικού μηχανικού Χρήστου Ηλιάδη, κάνοντας χρήση ενός ψηφιακού μοντέλου εδάφους, εισάγοντας τα κτίρια, εισάγοντας βροχή 393 χιλιοστών για 12 ώρες σε ένα μοντέλο απορροής έχουμε την ακόλουθη τραγική εικόνα:

Το λιμάνι χάνεται κάτω από το νερό, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας γίνεται νησί, η πλατεία Αριστοτέλους βαθειά πισίνα, ενώ η ΔΕΘ στην υφιστάμενη μορφή της προσφέρεται για καταδυτικό τουρισμό.

Τα βάθη νερού απίστευτα, σημειακά ως 8,0 μέτρα! Τα συμπεράσματα δικά σας», περιγράφει ο κ. Γκανούλης.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η όλη προσπάθεια είναι προς εξαγωγή πρώτων μακροσκοπικών συμπερασμάτων και όχι ενδελεχής μελέτη μιας και στοιχεία όπως πχ τα δίκτυα ομβρίων και άλλα δεν λήφθηκαν υπόψη. Καλεί ωστόσο τους πολίτες σε αυτές τις εκλογές να κάνουν το γκρίζο, πράσινο στη Θεσσαλονίκη γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.

πηγή