• Σημαία-Βυζαντινή-με-κρόσσι
  Σημαία Βυζαντινή με κρόσσι - 90x135 εκ.
  Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές και κρόσσι.
 • Χαρμολύπη
  Χαρμολύπη
  Συλλογικό έργο - Κλασσικά διηγήματα μεγάλων συγγραφέων 9 σημαντικοί συγγραφείς μοιράζονται τη δική τους...
 • CO.7881556
  Σημαία Ποντίων
  Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων Ποντίων. Φέρει τον αετό των Μεγαλοκομνηνών...
 • PD.978-618-5197-51-3
  Τα μυστικά του καιρού
  Πίσω από τις σελίδες ενός κρυμμένου ημερολογίου Συγγραφέας: Ηλίας Λιαμής Εικαστική δημιουργία: Νεκτάριος...
 • Ο-εαυτός-μας-και-ο-άλλος
  Ο εαυτός μας και ο άλλος
  Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ (Anthony Bloom) Ανθολόγηση...

Το μωρό βοηθά στην επισκευή της μητέρας, ενώ η μητέρα χτίζει το μωρό

«Όταν είσαι έγκυος, τα κύτταρα του μωρού μεταναστεύουν στο αίμα της μητέρας και στη συνέχεια επιστρέφουν στο μωρό, ονομάζεται ‘εμβρυο-μητρικός μικροχιμαιρισμός’. Για 41 εβδομάδες, τα κύτταρα κυκλοφορούν και συγχωνεύονται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, και μετά τη γέννηση του μωρού, πολλά από αυτά τα κύτταρα μένουν στο σώμα της μητέρας, αφήνοντας ένα μόνιμο αποτύπωμα στους ιστούς, τα οστά, τον εγκέφαλο και το δέρμα της μητέρας, και συχνά μένουν εκεί για δεκαετία.

Κάθε παιδί που έχει μια μητέρα μετά θα αφήσει ένα παρόμοιο αποτύπωμα και στο σώμα της. Ακόμα και αν μια εγκυμοσύνη δεν πάει σε πλήρη διάρκεια ή αν κάνετε έκτρωση, αυτά τα κύτταρα εξακολουθούν να μεταναστεύουν στο αίμα σας.

Έρευνα έδειξε ότι εάν τραυματιστεί η καρδιά μιας μητέρας, τα εμβρυϊκά κύτταρα θα σπεύσουν στο σημείο του τραυματισμού και θα μεταβληθούν σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων που ειδικεύονται στην επιδιόρθωση της καρδιάς.

Το μωρό βοηθά στην επισκευή της μητέρας, ενώ η μητέρα χτίζει το μωρό. Πόσο ωραίο είναι αυτό; Αυτός είναι συχνά ο λόγος που ορισμένες ασθένειες εξαφανίζονται ενώ είσαι έγκυος. Είναι απίστευτο πώς τo σώμα της μητέρας προστατεύει το μωρό με κάθε κόστος, και το μωρό προστατεύει και ξαναχτίζει τη μητέρα – έτσι ώστε το μωρό να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να επιβιώσει. Σκέψου τις τρελές λιγούρες για μια στιγμή. Τι έλλειψη είχε η μητέρα που το μωρό τους έκανε να λαχταρούν;

Έρευνες έχουν επίσης δείξει κύτταρα από ένα έμβρυο στον εγκέφαλο μιας μητέρας 18 χρόνια μετά τη γέννα. Πόσο εκπληκτικό είναι αυτό; Αν είσαι μαμά ξέρεις πώς μπορείς να νιώσεις διαισθητικά το παιδί σου ακόμα και όταν δεν είναι εκεί…. Λοιπόν, τώρα υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι μαμάδες τα κουβαλάνε χρόνια και χρόνια ακόμα και αφού τα έχουν γεννήσει. Το βρίσκω τόσο όμορφο!»

(από «Φίλοι της Σελίδας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»)

Οι καλές μας πράξεις μοιάζουν σαν ένα μπαούλο με χρυσά νομίσματα.
Για τις κακές μας πράξεις υπάρχει το καλύτερο πλυντήριο: η εξομολόγηση.
Εκεί όχι μόνο ξεπλένονται και διαγράφονται οι κακές μας πράξεις, σκέψεις, κλπ από το βιβλίο της ζωής μας, αλλά είναι σαν να μην γράφτηκαν ποτέ!
Με άλλα λόγια, όλα λειτουργούν υπέρ μας!

Το μόνο που χρειάζεται από μέρους μας είναι λίγη καλή διάθεση και θέληση…
Και, όπως έλεγε ο γέροντας Παϊσιος, σε κάθε προσπάθειά μας που μοιάζει με μηδενικά βάζει ο καλός Θεός τη μονάδα μπροστά και έτσι αποκτούμε αξία.

Πολυξένη Ρέρρα
Πηγή