Όμορφα μηνύματα

Το τάμα για τη ζωή του στον Ταξιάρχη Μανταμάδου – Απόπειρα δολοφονίας κατά του Έλληνα έμπιστου της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι

Η ζωή του Κυριάκου Μαριδάκη θα μπορούσε να «αποτυπωθεί» στις σελίδες ενός βιβλίου!Έχοντας ζήσει για χρόνια δίπλα στον σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ ως ο πρώτος Ελληνας διευθυντής της μεγαλύτερης βασιλικής θαλαμηγού στον κόσμο, όσα έχουν δει τα μάτια του θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν το σενάριο ταινίας με φόντο παλάτια, λάμψη αλλά και τρομοκρατικά χτυπήματα με στόχο τον ίδιο!

 

Ο Κυριάκος Μαρδιάκης εξομολογείται στην «Espresso» όλα όσα έζησε δίπλα στη βασιλική οικογένεια και αποκαλύπτει ότι πριν από έναν χρόνο υπήρξε στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υψίστη τιμή

«Η επιλογή μου να διευθύνω τη μεγαλύτερη βασιλική και κυβερνητική θαλαμηγό αποτελεί ύψιστη τιμή και πρόκληση έπειτα από 25 χρόνια προϋπηρεσίας σε αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρίες αναλαμβάνοντας μια θέση απόλυτης ευθύνης. Είμαι ο πρώτος Έλληνας από την κατασκευή της θαλαμηγού που επιλέχθηκε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του μονάρχη, πρωθυπουργού των Ηνωμένων αραβικών Εμιράτων» λέει και συνεχίζει την αφήγησή του: «Η επιλογή μου για να διευθύνω τη μεγαλύτερη κυβερνητική βασιλική θαλαμηγό στον κόσμο (μήκους 165 μέτρων) με εξέπληξε ευχάριστα χωρίς να έχω υποβάλει αίτημα! Όπως με ενημέρωσαν, αξιολογήθηκαν η πολύχρονη διεθνής επαγγελματική γνώση και εμπειρία μου, η στρατιωτική μου θητεία, καθώς η κοινωνική και προσωπική μου διαδρομή με τις προσωπικές επαφές με αρχηγούς κρατών, μονάρχες, όπως και με 53 κράτη, προωθώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά» αναφέρει θέλοντας να «αποκρυπτογραφήσει» τον τρόπο με τον οποίον επιλέχτηκε να βρίσκεται δίπλα στον σεΐχη του Ντουμπάι.

 

Καρτέρι θανάτου

Η ζωή του όμως δίπλα στους σεΐχηδες δεν είχε μόνο λάμψη, μιας και όπως αναφέρει συγκλονισμένος ο διευθυντής της βασιλικής θαλαμηγού του Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας και τρομοκρατικού χτυπήματος, όταν ένα τζιπ επιχείρησε να τον σκοτώσει: «Ήταν 6 το πρωί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πριν από έναν χρόνο. Ήταν σκοτάδι και περπατούσα για να παραλάβω το VIP λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον βασιλικό ναύσταθμο. Σε ένα σταυροδρόμι ενός πάρκινγκ ένα μεγάλου κυβισμού γκρι Audi Q7 Jeep ήρθε πάνω μου αναπτύσσοντας σε ελάχιστο χρόνο ταχύτητα με σκοπό να με χτυπήσει, όπως και έγινε! Χωρίς να το καταλάβω με χτυπά με δύναμη και πέφτω στο έδαφος. Μετά εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα! Όπως έλαβα αργότερα κάποιες πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια, ήταν ένα προειδοποιητικό τρομοκρατικό χτύπημα». Ο Κυριάκος Μαριδάκης κάνει λόγο για θαύμα, αφού κατάφερε να γλιτώσει μόνο με κάποιες εκδορές.

Παλάτια, ταξίδια και νύχτες με πιάνο

Ο Κυριάκος Μαριδάκης μάς αποκαλύπτει εκτός των άλλων τις στιγμές που έζησε δίπλα στη βασιλική οικογένεια ως έμπιστος του σεΐχη: «Οι εμπειρίες μου είναι ευχάριστες αλλά και συγκινητικές, διότι μαζί με το πλήρωμά μου, που αποτελείται από 14 εθνικότητες, εκτός από διευθυντής, λειτουργούσα και ως πατέρας και αδερφός βοηθώντας και στηρίζοντας κάθε μέλος του πληρώματός μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Σε κάθε ταξίδι ήμουν σχεδόν 20 ώρες όρθιος καθημερινά δίπλα στη βασιλική οικογένεια για να διευθύνω, να επιβλέπω και να επιθεωρώ τα πάντα, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο, νιώθοντας τιμή και σεβασμό ως μέλος πλέον της βασιλικής οικογένειας. Θυμάμαι όταν έπαιζα αυτοδίδακτος δικές μου συνθέσεις στο πιάνο πόσο έκπληκτοι ήταν όλοι. Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πολλή μοναξιά, αυτογνωσία και περισυλλογή, αφοσιώνοντας όλο τον χρόνο μου στην εργασία μου, στο πλήρωμά μου και στη βασιλική οικογένεια σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή, χωρίς προσωπική ζωή. Αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου ήταν τα δύο μου τα παιδιά που ζουν στη Φρανκφούρτη, ενώ κάθε εβδομάδα εκκλησιαζόμουν στον ορθόδοξο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ντουμπάι, ανάβοντας ένα κερί για την αείμνηστη μητέρα μου» μας αναφέρει συγκινημένος.

πηγή

 

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Η Σταύρωση του Χριστού

120,00 

Μεταξοτυπία με την Σταύρωση του Χριστού σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι, φτιαγμένη στο Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου του Μπουραζέρη στο Άγιον Όρος.

Διαστάσεις: 23×28 εκ.

Ξύλινο Κουτί Ορθογώνιο 2

36,00 

Ξύλινο κουτί σε σχήμα ορθογώνιου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιβανοθήκη, λειψανοθήκη ή ως αποθηκευτικός χώρος για κάρτες ή οτιδήποτε

Σταυρός με Άγιο Δημήτριο 9344-Α

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό και τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη

Διαστάσεις σταυρού: 2,3×2,7 εκ.

Αγία Παρασκευή

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

Άγιο Μανδήλιο 9347-Α

23,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925°, με το Άγιο Μανδήλιο στην μπροστινή πλευρά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην πίσω πλευρά. Διάσταση: 1,6×2,2

Δικέφαλος αετός 9260-X

30,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Δικέφαλο Αετό στην μπροστινή πλευρά και την Αγιά Σοφιά στην πίσω πλευρά Διάμετρος:

Αγία Μαρία Μαγδαληνή

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή.

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Σταυρός με Άγιο Παντελεήμων 9317-Χ

24,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Εσταυρωμένο

Διαστάσεις σταυρού: 1,6×2,2 εκ.