Το Yamaha Tricera είναι ένα φουτουριστικό τρίκυκλο

Η επικείμενη έκθεση του Τόκιο, που πλέον ονομάζεται Japan Mobility Show, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κατασκευαστές, κυρίως τους Ιάπωνες, να παρουσιάσουν τις σκέψεις και τα πρότζεκτ τους για το μέλλον.

Για τη Yamaha ένα από αυτά τα πρότζεκτ είναι το Tricera, ένα φουτουριστικό τρίκυκλο που ομολογουμένως έχει μια πολύ ελκυστική και δυναμική εμφάνιση.

Η ιαπωνική εταιρεία, που εκτός από τις μοτοσυκλέτες είναι γνωστή και για τα πιάνα της αλλά και για τα μοτέρ για e-bikes της, δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το σύστημα πρόωσης του Tricera. Το οποίο κάλλιστα μπορεί να είναι και ηλεκτρικό.


Ένα από τα τεχνολογικά highlight του είναι το ότι στρίβει και ο μονός πίσω τροχός του. Είτε προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός είτε στην αντίθετη προκειμένου να βελτιωθεί η ευελίξια και η σταθερότητα.


Αν ο οδηγός όμως το θέλει μπορεί να απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία προκειμένου η οδηγική εμπειρία να μη διαφέρει σε σχέση με ότι έχει συνηθίσει.

Το αν το Yamaha Tricera περάσει κάποια στιγμή στην παραγωγή είναι ακόμα άγνωστο. Από την άλλη το σίγουρο είναι πως θα αρέσει σε πολλούς.

http://www.cnn.gr/