Τον άνθρωπο πέραν του τάφου τον περιμένει η δικαιοσύνη του Θεού….

Τον άνθρωπο πέραν του τάφου τον περιμένει η δικαιοσύνη του Θεού. Πριν τον τάφο, έχει να κάνει με την αγάπη του Θεού, με το έλεος του Θεού. Δυστυχώς ο Σατανάς κατόρθωσε σε πολλούς ανθρώπους, να τους σερβίρει ότι ο Θεός είναι καλός και αγάπη. Και το «πιπιλίζουν»:
– Καλός ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη και κακώς ομιλείς περί κολάσεως και τιμωριών… αγάπη ο Θεός!
– Πλανάστε αγαπητοί μου! Και ποιός σας είπε, ότι είναι κακός ο Θεούλης; Ναι είναι καλός ο Θεός και είναι αγάπη, αλλά είναι και δίκαιος! Πώς του αφαιρείς την ιδιότητα της δικαιοσύνης του Θεού; Αυτός ο δίκαιος Θεός θα ζητήσει δικαιοσύνη. Ο Θεός έχει 2 «ποδάρια». Το ένα Του πόδι είναι από εδώ στην προσωρινότητα και γράφει «έλεος» και «μακροθυμία». Το άλλο Του πόδι από εκεί στην αιωνιότητα, γράφει «δικαιοσύνη». Όταν όμως ο άνθρωπος δεν κάνει καλή χρήση της χρηστότητας και της μακροθυμίας του Θεού στον κόσμο τούτο, δια του μυστηρίου της μετανοίας και της εξομολογήσεως, θα βρεθεί μπλεγμένος και θα πέσει στη δικαιοσύνη του Θεού στον κόσμο εκείνο.
Ο Χριστός έχει την παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου (Λουκ. 16, 19 – 31). Διαβάστε την και θα δείτε την αγάπη του Θεού και την δικαιοσύνη του Θεού. Ο πλούσιος έκανε τη ζωή του. Αδιαφορούσε και ήταν σκληρός προς τους άλλους. Και άφησε στον φτωχό Λάζαρο για νοσοκόμο, τους σκύλους να γλύφουν τις πληγές του. Όταν όμως ο πλούσιος πέθανε, τον «άρπαξε» η δικαιοσύνη του Θεού. Τα βρήκε άσχημα τα πράγματα από εκεί και ζητούσε έλεος από εκεί. Δεν έχει έλεος εκεί…
Και του είπε ο Αβραάμ:
– Απέλαβες τα αγαθά σου στον κόσμο. Και επειδή δεν έκανες καλή χρήση, εδώ τώρα, θα λάβεις τα άσχημα, γιατί έχεις να κάνεις με τη δικαιοσύνη του Θεού. Ο Λάζαρος απέλαβε τα άσχημα στον κόσμο και τώρα θα απολαμβάνει τα αγαθά εδώ (Λουκ. 16,25).
Είναι δίκαιος ο Θεός. Δεν είναι λοιπόν ο Θεός μόνο αγάπη, όπως διατείνονται μερικοί, διότι ένας Θεός που δεν είναι δίκαιος, δεν μπορεί να είναι Θεός. Είναι λοιπόν αγάπη και δικαιοσύνη…

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκα