Τουρκία “γνωρίζουμε τι θα πάθουμε”

Με έναν χάρτη που παρουσιάζει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία μέσα και έξω από την Τουρκία, ανάμεσά τους και οι βάσεις στην Ελλάδα, η τουρκική εφημερίδα Sozcu απευθύνεται στους αναγνώστες της λέγοντάς πως «Γνωρίζουν τον κίνδυνο».

«Γύρω μας βρίσκονται οι βάσεις των δύο υπερδυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ενώ είμαστε περικυκλωμένοι από τα αεροπλάνα, τα όπλα και τα πλοία τους» σχολιάζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, παρουσιάζοντας την στρατιωτική παρουσία Ουάσιγκτον και Μόσχας στην περιοχή.

Το δημοσίευμα αν και επιχειρεί να εμφανιστεί αντικειμενικό, κάνοντας λόγο και για ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εν τούτοις στοχοποιεί ξεκάθαρα τις ΗΠΑ λόγω των σχέσεων της με το Ισραήλ. Εξού και η φωτογραφία Μπάϊντεν και Νετανιάχου σφιχταγκαλιασμένοι, με την εφημερίδα να τους χαρακτηρίζει «αδέλφια αίματος».

Να σημειωθεί πως η Sozcu δεν θεωρείται φιλοκυβενητική εφημερίδα, αλλά προσκείμενη στην κεμαλική αντιπολίτευση, που στο θέμα των δραματικών γεγονότων ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του Ερντογάν.