Τούρτα με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Συστατικά

Για τη βάση

  • 180 γρ. φρυγανιά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. νερό, βραστό
  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό light

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 10 κεράσια
  • 50 γρ. μαρέγκες, σπασμένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε καλά το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο πάχος σε όλη τη βάση.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστούμε.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη του ζελέ.
  • Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με σαντιγί και κεράσια, και πασπαλίζουμε με σπασμένα μαρεγκάκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πηγή