Συστατικά
Για τη βάση
- 180 γρ. φρυγανιά
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
- 300 γρ. νερό, βραστό
- 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό light
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. σαντιγί
- 10 κεράσια
- 50 γρ. μαρέγκες, σπασμένες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε καλά το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο πάχος σε όλη τη βάση.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστούμε.
Για τη γέμιση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη του ζελέ.
- Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με σαντιγί και κεράσια, και πασπαλίζουμε με σπασμένα μαρεγκάκια.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Contents